Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt
Aktuelt

Åsnes med i fiskenettverket Fishspot

Fishspot.jpg - Klikk for stort bilde

Åsnes Finnskog byr på varierte fisketilbud. Her kan du oppleve mystiske tjern en gåtur fra bilvei, fiske etter de fleste arter i den idylliske Flisa-elva eller fiske i lett tilgjengelige vann tilpasset for bevegelseshemmede og barn. 

 

Åsnes er nå med i nettverket Fishspot, og tilbudene kan du lese om her.


Flinke folk i Åsnes- jeger og fiskeforening legger ned mange dugnadstimer med fiskekultivering, bygging av gapahuker og lignende i løpet av et år. De siste årene har det vært større innsats enn på mange år, og fjorårets salg av fiskekort var veldig bra.

 

Fishspot er et organ som skal fremme og videreutvikle sportsfiskeressurser og tilhørende lokale virksomheter, som overnattingstilbud, bespising og andre tilbud i lokalmiljøet. Et av målene er å samle alt om innlandsfiske i Norge på ett sted.

 

Fishspot jobber også med å fremme sportsfisket i seg selv og hvilken verdi det utgjør, også for de deler av næringslivet som ikke arbeider direkte med fisketurisme, men som likevel kan nyte godt av fisketurismens ringvirkninger i et lokalsamfunn. Det økonomiske en fisketurist legger igjen i fiskekortsalg er forholdsvis lite i forhold til hvor mye som går til fiskeutstyr, mat, overnatting, drivstoff osv. pr døgn.

 

For den lokale fisker innebærer ikke deltagelsen i Fishspot noen endringer. Den lokale jeger- og fiskeforeningen beholder sine inntekter og sitt selvstyre.

 
Tilbudene blir gjennom Fishspot mer synlige for fiskere fra inn- og utland. Dette gir forhåpentlig økt salg av fiskekort. Det i sin tur betyr mer penger som kan brukes til mer gytegrus, gapahuker og annet nødvendig utstyr for å sørge for bra fiske i årene som kommer.

 

Fiskere kan i år enten kjøpe fiskekort på sms og i butikker som tidligere år, eller direkte på fishspot.no

 

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 24.05.2016
Tjenester (1)
Tjenesteområde (1)
 
Login for redigering