Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Elektroniske fakturaer for barnehage og SFO

Digital postkasse 1.jpg - Klikk for stort bilde Åsnes kommune reduserer antall utsendelser av papirfakturaer.

I disse dager blir fakturaer for barnehageplasser og SFO sendt ut.

Fakturaer fra Åsnes kommune har fram til nå blitt sendt enten som papirfaktura, efaktura eller avtalegiro.

Fra februar 2018 vil vi redusere antall papirfakturaer som utstedes av kommunen.

Dette gjør vi ved å sende fakturaen til enten en digital postkasse (for de som har opprettet det) eller til Altinn (samme sted som du for eksempel mottar skatteoppgjøret).

Har du allerede efaktura eller avtalegiro knyttet til fakturaer fra Åsnes kommune, blir det ingen endring.

Blant mottagerne av fakturaer for barnehageplasser og SFO er det allerede en høy andel som bruker efaktura.

Hva er en digital postkasse?

Digitale postkasser er en frivillig, sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, både fra private og offentlige virksomheter. Som innbygger kan du motta post gjennom Altinn eller via digital postkasse, enten Digipost eller e-Boks.

Postkassene er likestilte, og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen, og du kan enkelt bytte postkasse senere hvis du ønsker det.

Hva skjer om jeg ikke åpner den digitale posten?

Dersom du ikke har lest den digitale posten du har fått tilsendt via i Altinn innen to dager, blir den skrevet ut og sendt som papirpost.

Har du registrert deg hos e-Boks eller Digipost, får du ikke papirversjon.

Når du mottar digital post fra det offentlige, blir du varslet på SMS eller e-post.

Les mer om digitale postkasser her

Hvordan får jeg en digital postkasse?

Dette gjør du ved å gå inn på Norge.no.

Hva om jeg vil motta alle brev fra det offentlige på papir?

Da må du reservere deg mot kommunikasjon på nett. Det kan du gjøre her.

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 09.02.2018