Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt
Aktuelt

Forhåndsstemming

valglogo_gull_bokmaal.jpg - Klikk for stort bilde  

Forhåndsstemme kan du gjøre ved Bibliotek og Informasjon i rådhuset fra og med torsdag 10. august til og med fredag 8. september 2017.


 

Åpningstider:


Mandager :   09:00 - 18:00
Tirsdager :    09:00 - 16:00
Onsdager :   09:00 - 18:00
Torsdager :   09:00 - 16:00
Fredager :    09:00 - 15:00
Lørdager :    11:00 - 14:00

 

 

Du kan forhåndsstemme i den kommunen du selv ønsker. Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn der du er innført i manntallet, må du gjøre dette så tidlig at stemmen din kan nå fram til rett kommune innen 12. september kl. 17.00.

 

Ta med legitimasjon med bilde når du møter fram for å forhåndsstemme. Hvis stemmemottakeren ikke kjenner deg, vil du ellers ikke få avgi stemme. Eksempler på legitimasjon er pass, førerkort og bankkort med bilde, men du kan også bruke annen type legitimasjon. Kravet er at den inneholder velgerens navn, fødselsdato og bilde.

 

Hvis du har fått tilsendt valgkort, bør du ta med dette også, selv om det ikke er noe krav for å få forhåndsstemme. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10. august, ta kontakt med din hjemkommune.

 

 

Stemme hjemme?

 

Mandag 11. september (noen steder også søndag 10. september) er det stortingsvalg og sametingsvalg. Hvis du på grunn av sykdom eller uførhet er forhindret fra å møte på valglokalet eller forhåndstemmelokalet, kan du søke kommunen om å få avgi stemme hjemme eller der du oppholder deg.

 

Det er ikke nødvendig å søke hvis du oppholder deg på en institusjon der det arrangeres forhåndsstemmegivning.

 

I henvendelsen må du oppgi fullt navn, fødselsdato og -år, samt hvilken adresse du befinner deg på den siste uka før valget. Du må også oppgi et telefonnummer som vi kan nå deg på.

 

Ta kontakt med din kommune hvis du har spørsmål eller ønsker hjelp til å søke om å få stemme hjemme.

 

 

Oppholder du deg i utlandet?

 

Velgere som ikke er i hjemkommunen på valgdagen den 11. september 2017, kan forhåndsstemme enten i Norge, i utlandet, på Svalbard eller Jan Mayen.

Publisert av Jerry Fjeld. Sist endret 28.08.2017
 
Login for redigering