Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt
Aktuelt

Forurensing i Glomma

Det ble oppdaget ny forurensing i Glomma  i går kveld og badestranda ved Færder ble midlertidig stengt. Badestranda ved Færder er nå åpnet igjen. Badestranda ved Nergrenda ble også undersøkt og vi finner ikke forurensing der. Badestrendene er åpne og kan brukes.

Det er lagt ut lenser i Glomma ved Færder for å samle opp  forurensingen og/eller avskjære denne.  Lensene forhindrer ikke utsetting av båt er ved Færder.

Det er meldt om vond lukt på Flisa i går og vi antar at dette kan ha sammenheng med forurensingen. Forurensingen er «fettaktig» og lukter vondt.

Brannvesenet i Åsnes og Våler har vært ute i natt for om mulig å finne kilden til forurensingen uten at denne ble funnet. Det arbeides videre med dette utover dagen i dag.

Det flyter en del myrholdige masser nedstrøms Flisabrua i Flisaelva. Dette er resultat av gravearbeid og er ikke årsaken til forurensingen som er oppdaget i Glomma.

Dersom publikum oppdager noe i eller ved elva som kan bidra til at vi finner årsaken til forurensingen ber vi om at det tas kontakt med brannvesenet i Åsnes på telefon 952 08 339.

 

Publisert av Nils Lindeberg. Sist endret 27.07.2018
 
Login for redigering