Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Frisklivssentralen ønsker velkommen til foredrag om temaet «Barn som pårørende»

Anne Kristine Bergem.jpg - Klikk for stort bilde Tirsdag 5. desember kommer Anne Kristine Bergem til oss for å holde foredrag i Rådhuskinoen kulturhus.

Bergem er psykiater og har de siste årene arbeidet spesielt med barn som pårørende, både gjennom «BarnsBeste - nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende», og gjennom egen virksomhet med foredrag og forfatterskap.

I foredraget tar hun utgangspunkt i at alt som skjer med voksne påvirker barn.

• Hvordan ivaretar vi barn i familier med sykdom, rusproblemer eller fengsling?
  • Hvorfor trenger barn voksne?
  • Hva må vi tenke på når familier rammes av en form for krise, enten det er sykdom, rusmisbruk eller fengsling?

I foredraget vil det bli gitt en innføring i noen utviklingspsykologiske begreper som bakteppe for å forstå hvordan sykdom eller andre alvorlige hendelser kan virke inn på foreldrefunksjon og familieliv.

Det vil også bli gitt eksempler på hvordan man støtter foreldre og barn i slike situasjoner, og ikke minst på hvordan man kan snakke med barn og unge om det som skjer.

Bergem holder foredraget to ganger denne dagen.

Første gang er fra kl. 12 til kl. 15, inkludert pause. Fra kl. 16 til kl. 19 er det en ny mulighet til å oppleve foredraget.

Målgruppa for foredraget er alle som har eller som jobber med barn og unge, eller som er interessert i temaet.

Bergem har skrevet tre fagbarnebøker om temaet barn som pårørende, inkludert "Da pappa fikk kreft" samt en håndbok i arbeid med barn som pårørende i akuttsituasjoner. Hun har også bidratt i boken "I for store sko"- en tekstsamling om barn i omsorgsroller.

Hun har også skrevet håndbok i kommunikasjon for folk i førstelinjen, er fast spaltist i Bladet Psykisk helse, PsykOppNytt og Ambulanseforum samt har ulike leder- og styreverv.

Hender barn.jpg - Klikk for stort bilde

Fagdagen er gratis for alle deltakere, men med tanke på servering i pausen er det nødvendig med påmelding.

Påmeldingsfristen er 28. november.

Påmelding med navn og telefonnummer/e-postadresse sendes til: KariAnne.Sand@asnes.kommune.no

Hva: Foredrag om barn som pårørende

Når: Tirsdag 5. desember kl. 12 eller kl. 16.

Hvor: Rådhuskinoen kulturhus

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 13.11.2017