Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Frisklivssentralens høsttilbud er klart!

trening2.jpg - Klikk for stort bilde

Alle som er bosatt i kommunene Åsnes og Våler  kan benytte seg av Frisklivssentralens tilbud. Nå er høstens kurstilbud klart.

Hva er en frisklivssentral?

Frisklivssentralen er en kommunal helsefremmende og forebyggende helsetjeneste og et kompetansesenter innen helseadferdsområdene fysisk aktivitet, kosthold og snus- og røykeslutt.

Målgruppen er de som har økt risiko for, eller som har utviklet sykdom og trenger oppfølging av helsepersonell til å endre levevaner og mestre sykdom. Frisklivssentralen motiverer og støtter deg som ønsker å endre levevaner, gjennom gruppebaserte tilbud og oppfølging.

friskliv logo.jpg - Klikk for stort bilde

Hvem kan delta?

Alle som er bosatt i Åsnes og Våler kommune kan benytte seg av Frisklivssentralens tilbud. Man kan delta på FRISKLIVSTRENING i tre måneder og/eller et av våre KURS eller andre FRISKLIVSAKTIVITETER.

Hva gjør jeg for å bli med?

Henvisning kan skje via fastlege, annet helsepersonell eller NAV. Du kan også henvise deg selv ved å ta direkte kontakt med oss.

Frisklivstrening 2017

Du kan velge mellom treningsøktene i timeplanen, antall økter pr uke er opp til deg. Helsesamtale med individuell kartlegging før og etter treningsperioden. Pris: kr 300,- for tre måneders deltakelse.

Timeplan for frisklivstrening høsten 2017 (klikk på timeplanen for større versjon):

TImeplan høst 2017 FLS.jpg - Klikk for stort bilde

Kurstilbud ved Frisklivssentralen i Solør høsten 2017

Livsstilsendringskurs:

For deg som anbefales og selv ønsker å legge om livsstilen og gå ned i vekt.      Kurset er gruppebasert og består av 8 teorisamlinger, samt to ukentlige treningsøkter i 12 uker og individuell kartlegging/samtale. Pris: kr. 500,- Neste kurs starter:  tirsdag 26.september 2017 kl 10.00

Kreftmestring:

For deg som har eller har hatt kreftsykdom, som ønsker å treffe andre i samme situasjon og få litt hjelp til å mestre hverdagen. Arrangeres i samarbeid med kreftkoordinator i Våler og Åsnes kommune og består av fem gruppesamlinger, deltakelse i frisklivstrening og individuell samtale/kartlegging. Pris: kr 400,-

Neste kurs starter:  torsdag 19.oktober 2017 kl 13.00

Bra mat for bedre helse:

BraMat  -  For alle som ønsker tips og motivasjon til et sunnere kosthold i hverdagen. Kurset består av fem gruppesamlinger. Pris: 500,- inkl. smaksprøver. Neste kurs starter: november

Å leve med diabetes, type 2:

For deg som har eller står i fare for å utvikle diabetes type 2. Kurset består av tre temasamlinger, frisklivstrening og individuell kartlegging/samtale. Pris: 400,- Neste kurs starter: november

Slutta-kurs (tobakk):

For deg som vurderer å bli nikotinfri og ønsker litt drahjelp. Kurset er gruppebasert og består av 4 samlinger. Pris: kr 300,- i depositum. Du får pengene tilbake dersom du er tobakksfri etter 1 år.

Neste kurs starter:  januar 2018. Ved stor nok interesse vil det arrangeres kurs i høst. Minimum 4 deltakere.

Andre tilbud ved Frisklivssentralen i Solør høsten 2017

Friskliv Ung:

Tirsdager 14.30-16.00. Fritidstilbud for ungdomsskoleelever i Åsnes kommune som ikke er med på andre organiserte aktiviteter. Oppstart i september. Åsnes U-skole.

Bevegelsesglede:

Siste torsdag i måneden, kl. 14.00 – 15.00. Variert og tilrettelagt trening for deg som har eller har hatt kreft. Påmelding til Frisklivssentralen eller kreftkoordinator Brit Toril Flisvang, tlf 488 81 965. Tilbudet er gratis. Oppstart 31.august 2017.

Dine 30 – november 2017:

Kampanje for økt hverdagsaktivitet – for alle innbyggere i Åsnes og Våler kommune. Dokumenter en halvtimes fysisk aktivitet hver dag i hele november, send skjema til Frisklivssentralen og bli med i trekningen av flotte aktivitetsfremmende premier!

Temakvelder:

Vi arrangerer ulike temakvelder med fokus på helse. Åpent for alle som bor i Våler eller Åsnes kommune. Informasjon vil publiseres på facebooksiden til Frisklivssentralen.

Har du spørsmål eller ønsker å melde deg på til et av våre tilbud?

E-post:  liv.brekka@asnes.kommune.no eller hilde.roysland@asnes.kommune.no

Tlf: 489 48 446.