Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Full Fres for aktive barn

Full Fres er et prosjekt som hjelper barn til å komme i fysisk aktivitet.

Full Fres.jpg - Klikk for stort bilde

I prosjektet Full Fres gir helsestasjonen og fysioterapitjenesten i Åsnes kommune et gratis tilbud om livsstilsendring for barn.

Fysisk aktivitet har en rekke positive helseeffekter inkludert det å bidra til stabilisering eller reduksjon av vekt, og aktive barn har større sannsynlighet for å bli aktive voksne.

HVEM:

Tilbudet er aktuelt for overvektige barn i barneskolealder fra hele kommunen. Vi er en helsesøster og en fysioterapeut som jobber i prosjektet.

HVA:

Foreldrene får individuell kostveiledning og oppfølgning etter å ha gjort en gjennomgang av kostholdet. Det blir lagt vekt på sunne, gode og positive endringer som hele familien kan være med på. Samtaler blir tilbudt etter behov. Foreldresamtalene vil foregå på Åsnes helsestasjon.

Barna forplikter seg til å møte på en eksisterende, valgt aktivitet innen kommunen 2 ganger pr uke.

HVORDAN:

Fysioterapeut vil bidra til å finne en god tilpasset aktivitet. Helsesøster har ansvar for kostveiledning og oppfølging/ samtaler ved behov.

Tilbudet gis fra januar og september årlig.

Gratis.

PÅMELDING TIL:

Wenche Nygaard (helsesøster)

Tlf 629 56770

e-post: wenche.nygaard@asnes.kommune.no

Gunvor Husberg Aaslie (fysioterapeut)

Tlf 629 56949

e-post: gunvor.husberg.aaslie@asnes.kommune.no