Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Hele scooter-leden er åpen fra 11. januar

Fra Losåsen. - Klikk for stort bildeFra Losåsen. Nå er også merket snøscoterløype langs strekningen Velta – Riksgrensen via Vermundsjøen åpen for ferdsel.

Med åpning av den siste strekningen er hele snøscooterleden godkjent for snøscooterferdsel til rekreasjonskjøring innenfor de bestemmelser som er fastsatt i Forskrift om snøscooterløyper i Åsnes kommune. (PDF, 200 kB)

Det er start-/rasteplasser ved:

• Velta/Sandberg samfunnshus
  • Losmyra
  • Kilen skole
  • Skogen restaurant
  • Autoservice Solør(Sønsterud)
  • Kafe Finnskog(Vermundsjøen)

Løypekort:

Alle som skal benytte løypene til fornøyelseskjøring med snøscooter skal løse løypekort som selges hos:

• Håkon Camping, Flisa
  • Autoservice Solør, Sønsterud
  • Joker Kilen
  • Solør Antirust, Arneberg
  • Circle K, Flisa
  • I tillegg kan kort løses ved SMS-pass: www.afil-scooter.no

Grunnen til at vi på kommunens nettsted legger ut informasjon om åpning og stenging av snøscooterleden, er at forskriften krever det.

Snøscooterferdsel i de merkede løypene er bare tillatt når løypene er entydig merket i terrenget og over vassdrag, og når Åsnes kommune har bekjentgjort at løypene er merket og åpnet for sesongen på kommunens hjemmeside.

Et eksempel på slik bekjentgjøring leser du nå, og dette gjelder på samme måte når en led stenges.

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 18.01.2018