Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt
Aktuelt

Kulturstipend til bowling-norgesmester

Jonas Dammen 2.jpg - Klikk for stort bilde Åsnes kommunes kulturstipend på 10.000 kroner ble i år tildelt Jonas Dammen (17) fra Sønsterud. Nå har han kvittert, og vel så det, med å hente hjem en kongepokal. 

Jonas er aktiv utøver i bowling, og forrige søndag ble han norgesmester i seniorklassen. Dermed ble kongepokalen hans.

 

Jonas går på Älvstrandsgymnasiet i Hagfors, der han kombinerer byggfag og bowling.  Fredag 4. mai skrev han eksamen på skolen før han dro til Oslo og tre dager med norgesmesterskap i bowling, som altså endte med en norgesmestertittel.

 

Da kommunens kulturstipend ble utdelt i Rådhuskinoen under UKM i vinter, kunne han ikke være til stede for å motta stipendet. Og vi kan slå fast at han hadde gyldig fravær. Han var nemlig opptatt med ei delturnering i kvalifiseringsserien til World Cup i Las Vegas seinere i høst.

 

Jonas ble best i kvalifiseringa, og han får dermed konkurrere i Las Vegas.

 

Som vi skjønner innebærer den aktive tilværelsen innenfor bowling-idretten mye reising. I år har Jonas deltatt i fire norgesmesterskap, et europamesterskap og en lagturnering for inviterte nasjoner i Qatar.

 

- Det var utrolig artig å få kulturstipendet. Jeg håper at det kan være et bidrag til at flere får opp øynene for bowling og ikke minst for bowling som en seriøs idrett. I Solør har vi tross alt Norges beste lag, nemlig Solør Bowlingklubb, sier Jonas.

 

Og da er det jo symptomatisk at fem av sju spillere som representerte Norge i bowling-EM i Danmark i påsken kommer fra Solør Bowlingklubb.

 

Vi gratulerer Jonas med NM-tittelen, og ønsker lykke til med kommende bowlingturneringer og eksamener på skolen!

 

Jonas Dammen 4.jpg - Klikk for stort bilde

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 14.05.2018
 
Login for redigering