Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Nye gatelys på veg

Energimontør Tomas Hageberg fra entreprenørfirmaet Laje kobler gatelys i Snålroa-krysset - Klikk for stort bildeEnergimontør Tomas Hageberg fra entreprenørfirmaet Laje kobler gatelys i Snålroa-krysset Arbeidet med å få gatelys i Snålroa-krysset er på oppløpet. Deretter følger utskifting av 200 lamper i gatelys rundt omkring i Åsnes.

Sju nye master er i ferd med å monteres i Snålroa-krysset. Når mastene er reist og ledningene koblet, monteres selve lysarmaturene. Det arbeidet skal entreprenørfirmaet Laje fortsette med denne uka, før Eidsiva til slutt setter spenning på lysrekka.

Statens vegvesen yter ingen økonomisk støtte til dette prosjektet. Etter deres vurdering er trafikkmengden for lav, hastigheten er begrenset til 60 km/t i denne sonen, og krysset har heller ikke utmerket seg som spesielt ulykkesbelastet på statistikken.

Derfor tar Åsnes kommune selv anleggskostnaden på 500.000 kroner. De sju mastene får lamper med LED-pærer, som er svært kostnadsbesparende.

Lysmaster Snålroa (7).JPG - Klikk for stort bilde

Og LED-pærer blir det flere steder i kommunen.

200 av dagens gatelys i Åsnes skal få nye LED-pærer montert. De fleste befinner seg i boligfelt som Bashammeren, Moskog, Flobergsjordet og Kjølarønningen, men dette omfatter også lamper langs veger som Fredheimsbakken på Kjellmyra og Tendøgutua i Skalbukilen.

Et skifte fra dagens pærer til LED-pærer vil redusere strømforbruket kraftig. Pærene leveres med sju års garanti og har en beregnet levetid på 20 år. Vedlikeholdsutgiftene vil dermed bli svært mye lavere de nærmeste årene sammenlignet med i dag.

Hvis alt går etter planen, skal dette arbeidet være ferdig til 1. desember.

Lysmaster Snålroa (4).JPG - Klikk for stort bilde

Publisert av Tor Jostein Sørlie. Sist endret 11.09.2017