Sønsterud gård

Klikk for stort bildeSønsterud gård kan leies til selskaper og overnatting.

Selskaper, konfirmasjoner, minnesamvær, dåpsselskap, bryllup, kurs og møter er bare noe av det som kan finne sted på Sønsterud gård.

Det er også muligheter for overnatting.

- Dette er en hyggelig gård med historisk atmosfære og koselige omgivelser for ulike sammenkomster, sier Anette Haukås.

Hun har tatt på seg rollen som utleiekoordinator på vegne av Åsnes kommune, og hun har et nært forhold til gården. Hennes foreldre drev gården gjennom 70-tallet og litt inn på 80-tallet, og hun ønsker å stoppe forfallet på gården og øke bruken av den. 

 

Hvis du vil leie Sønsterud gård, kan du ringe utleiekoordinator Anette Haukås på telefon 99 69 83 83.

 

Sønsterud gård har et velutstyrt kjøkken der leietagere kan utfolde seg, og det finnes nødvendig utstyr for vask utført av leietagere etter endt leie.

Det blir ikke servering av søndagsmiddager slik det har vært tidligere. Men Haukås kan være behjelpelig med å få tak i kjøkkenpersonale til dem som ønsker at maten blir laget på stedet, uten at de selv må stå for matlagingen.

Sønsterud gårds adresse er Sønsterud 14, 2280 Gjesåsen. 

Åsnes kommune eier Sønsterud gård. Drifta har vært leid ut til flere vertskap i perioder av ulik lengde, men etter 1. april 2017 har ikke Sønsterud gård hatt vertskap / leietakere.

Åsnes kommune totalrenoverte i 2014 kjøkkenet, og høsten 2018 ble hovedhuset tilrettelagt brannteknisk for kommersiell overnatting. Det er installert vanntåkeanlegg som spruter ut forstøvet vann ved en brann. Dette gir mindre vannskader enn tradisjonelle sprinkleranlegg hvis det skulle begynne å brenne. I tillegg er det montert røykvarslere som er koblet direkte til brannvesenet.

 

Klikk for stort bilde