Skip Navigation LinksLandsbyen > Flisa i fortid, nåtid og framtid

Flisa i fortid, nåtid og framtid

Klikk her for å lese rapporten Sted og mulighetsanalyse Flisa 2015 (PDF, 11 MB)

Endelig er den her – rapporten med innspill til hvordan Flisa kan utvikles videre!

På vegne av Åsnes kommune har arkitekts- og rådgivingsselskapet Asplan Viak siden i vinter jobbe fram forslag til hvordan den videreutviklingen av Flisa kan skje. [Hele rapporten fra steds og mulighetsanalysen kan du lese her.] (PDF, 11 MB)

(Rapporten ligger også i iTunes for nedlasting til iBook følg linken her.)

Både innbyggere, skolene, handelsstand, gårdeiere og andre har bidratt med viktige og nyttige innspill. Rapporten vil være et nyttig og veldig spennende innspill til både videre arealplanlegging og mer kortsiktige tiltak.

Til høsten blir det både grendemøter og interessante diksusjoner om hva vi bør «gå for» og hvordan det skal gjennomføres, sier Øistein Wien som er prosjektleder for Landsbyen Flisa. Virksomhetsleder for Tekniske tjenester i Åsnes kommune, Otto Langmoen, påpeker at ingen av forslagene så langt er kostnadsberegnet, rapporten er ikke behandlet politisk og de fleste forslagene i rapporten omfatter privat grunn. Men viser det seg å være tilstrekkelig interesse for eksempelvis midlertidig bruk av jordene på Nedre Kjølen eller andre forslag i rapporten, får vi se nærmere på om det lar seg realisere.

Rapporten er omtalt i  Østlendingen og Glåmdalen 09.07.2015.

- - - -

I landsbyprosjektet har det så langt vært mest fokus på grendeutvikling. Det arbeidet fortsetter, men nå rettes det også utviklingsfokus på Kaffegata og sentrumsnære områder. I disse dager gjennomføres det en steds- og mulighetsanalyse av Flisa sentrum. Både gårdeiere, butikkeiere, skoleelever og andre brukere av sentrum får anledning til å bidra med viktig informasjon og komme med sine innspill til hvordan Flisa bør utvikles videre.

Lørdag 25. april mellom klokka 10 og 15 kan du delta i REBUSLØP for Flisas framtid. Start og mål fra landsbyprosjektets stand utenfor Marikken. Fine premier, ballonger til barna og det beste av alt;  ved å delta i rebusløpet er du med å påvirker Flisas framtid.

Tirsdag 5. mai kl. 18 blir det Landsbyråd på Bjørkheim. Der skal Asplan Viak, som er ansvarlig for gjennomføring av steds- og mulighetsanalysen legge fram skisser til hvordan Flisa kan utvikles videre, basert på dine og andres innspill som kommer inn i medvirkningsprosessen som nå pågår. Der legges det opp til en spennende prosess, hvor Landsbyrådet får anledning til å koordinere, diskutere og bearbeide forslagene ytterligere.  Den endelige rapporten fra steds- og mulighetsanalysen skal være klar til St. Hans, og vil da bli lagt fram som et helhetlig forslag til videre planlegging og utviklingen av Flisa.

Om du ennå ikke har vært på et grenderådsmøte, vil vi absolutt anbefale Landsbyrådet 5. mai som et fornuftig sted å begynne.

Publisert av Jerry Fjeld. Sist endret 09.07.2015