Fiskekonferanse Finnskogen

Tidspunkt: Onsdag 6. november kl. 18-21
Sted: Skaslien Gjestgiveri, Kirkenær

Invitasjon til konferansen (PDF, 597 kB)

Program:

• Kl. 18-18.30 Status tilrettelegging av Finnskogleden

• Fiske en del av totalopplevelsen langs Finnskogleden – v/Trond Asle Daltveit, prosjektleder Finnskogleden

• Kl. 18:30-19:00 Fisking i Valdres

• Erfaringer hittil og veien videre v/Kenneth Monsen, Vestre Slidre fjellstyre

• Kl. 19:00-19:30 Fiske i Haldenvassdraget

• Felles fiskekort og gjeddefiskeprosjektet v/Elin Kollerud, Utmarksavdelingen for Akershus og Østfold

• Kl. 19:00-19.15 Pause

• Kl. 19.45-20.15  Felles fiskekort for Finnskogen?

• Tips om hvordan vi kan jobbe videre v/Gudmund Nygaard, Fishspot/Inatur

• Kl. 20.15-21.00 Gruppearbeid

• Vi deler møtedeltagerne opp i små grupper som med utgangspunkt noen konkrete spørsmål gi innspill til veien videre.

Innledere:

Trond Asle Daltveit er prosjektleder fot et utviklingsprosjekt for Finnskogleden hvor målet er å gjøre leden mer attraktiv og lettere tilgjengelig for et større marked. Han vil fortelle om tanken bak og status for prosjektet. En viktig del av totalopplevelsen er muligheten for å fiske langs leden.

Kenneth Monsen er fjelloppsyn i Vestre Slidre Fjellstyre og forretningsfører for Fisking i Valdres SA. Han vil fortelle om historikk/bakgrunn for etableringen og praktiske utfordringer som også kan være relevant for Finnskogen. Fisking i Valdres SA ble stiftet allerede i 1989, så her er det har man lang erfaring.

Elin Kollerud er utmarkssjef i Utmarksavdelingen Akershus og Østfold, et konsulentselskap etablert i 1989, eid av Akershus bondelag, Østfold bondelag, Glommen skog SA, Viken skog SA, Akershus grunneierlag og Østfold Utmarkslag. Hun skal fortelle om suksessen til Gjeddefisketurisme-prosjektet og etableringen av Havass Fiskelag SA som selger felles Fiskekort for Haldenvassdraget. Havass Fiskelag SA ble etablert i oktober 2018.

Gudmund Nygaard er daglig leder i Fishspot og prosjektleder Jakt/Fiske i Inatur. Til sammen representer disse selskapene den desidert viktigste salgs- og markedsføringskanalen for fiskekort og fiskeopplevelser i Norge. Gudmund Nygaard vil dele erfaringer og beste praksis fra andre fiskeområder i Norge. Han vil også gi tips om hvordan vi kan jobbe mot et felles fiskekort for Finnskogen.

Påmelding og praktisk informasjon:

Åpent møte – obligatorisk forhåndspåmelding

Deltagelse er gratis

Påmelding til trond.daltveit@online.no - tlf. 909 25 892 innen 31. oktober.

Skaslien Gjestgiveri serverer karbonadesmørbrød før møtet fra kl. 17:30

Vann, Kaffe, te og kake i pausen

Hjertelig velkommen!