Omsorg, trygd og sosiale tjenester

Illustrasjon Omsorg - Klikk for stort bilde

Alle som bor eller oppholder seg i Åsnes kommune, har rett på informasjon, råd og veileding som kan føre til at sosiale problemer blir løst eller forebygd.

Hjelpen er gratis.

Den som ikke kan sørge for eget livsopphold gjennom arbeid eller andre økonomiske rettigheter (f.eks trygd), har krav på økonomisk stønad.

• Avlastning og støtte
    Kommunen har avlastningstilbud på sykehjem og avlastning for barn og unge i bolig. Kommunen har også støttekontakttjeneste og ulike dagsentre.

• Boformer
    Åsnes kommune har ulike botilbud, eksempelvis sykehjem, omsorgsbolig og bofellesskap.

• Omsorgstjenester
    Omsorgstjenester er blant annet hjemmehjelp, hjemmesykepleie, trygghetsalarm. Individuell plan utarbeides ved behov.

• Transporttjenester
    Les mer om tilpasset transporttjeneste (TT- kort), parkeringstillatelse for funksjonshemmede og pasientreiser
  • Økonomiske ytelser
    NAV Åsnes yter økonomisk sosialhjelp

• Pensjon
    Kommunen har ingen tjenester under pensjon, men har lenker til relevant informasjon.

Publisert av Webmaster. Sist endret 23.03.2015