Folkehelseuka 2021

God folkehelse er viktig året rundt, og vi ønsker å ha ekstra oppmerksomhet på dette ei uke i året, nemlig i Folkehelseuka, som i år går fra 1. til 9. mai. I denne videoen får vi møte noen av bidragsyterne til årets folkehelseuke, nemlig Åsnes folkebibliotek, BUA Åsnes, Åsnes sanitetsforening og Åsnes barne- og ungdomskorps. 

Folkehelseuka i Åsnes kommune har blitt et årlig arrangement hvor innbyggere, frivillige lag og foreninger, lokale bedrifter og tjenester i kommunen oppfordres til å ha et ekstra fokus på folkehelsearbeid. Folkehelsearbeid defineres som alt som kan bidra til å fremme folks helse. Temaet for folkehelseuka er «sammen for hverdagsglede», og gjennom dette oppfordrer vi alle til å gjøre små ting som kan ha positiv betydning for andre. Vi gjør dette sammen for hverdagsglede!

Koronasituasjonen hindrer at årets folkehelseuke består av store fellesarrangement. Men formålet med uka og kontinuerlig folkehelsearbeid kan integreres i individuelle aktiviteter. Toppturer, stolpejakt og skravlekopp er bare noe av det som kan være med på å skape hverdagsglede. Det er nå kanskje ekstra viktig å se andre og vise dette gjennom små ting som bidrar til hverdagsglede. Tenk på det, du kan gjøre en stor forskjell for noen, gjennom en liten handling!

Vi ønsker at Åsnes skal være ekstra full av små øyeblikk av hverdagsglede denne uka.

 

 

Lørdag 1. mai

Topptursesongen starter.

Stolpejakta starter.

 

Søndag 2. mai

* Ta med en venn på kino. «2 for 1» på kinobillett. Rådhuskinoens nettside

* Kjølabergstoppen mellom klokken 11-14:
Åsnes barne- og ungdomskorps selger kaker, boller, epler, appelsiner, saft og kaffe. Salg av matvarer er avklart med kommuneoverlegen, og smittevern skal ivaretas. Betaling med vipps. Mellom klokken 12 og 13 spiller en liten gruppe musikanter spiller et par melodier.

Barn og unge opplever hverdagsglede og mestring ved å spille et instrument, og spille sammen i korps. Her ser du noen av musikantene i Åsnes barne- og ungdomskorps, som viser instrumenter og forteller hva som er bra med å spille i korps (Film fra 2020). ÅBU, korpset med fellesskap og spilleglede!»

 

 

 

Mandag 3. mai

-

 

Tirsdag 4. mai

* DNT Finnskogen og Omegn – Solør, Aktiv i 100

Vi går på tur sammen, ca 5 km. Frammøte på Glorvigsmoen vel i Gjesåsen kl 11.00. Ta med sitteunderlag, niste og drikke.
Vel møtt alle som kan og vil! Info Tlf 40 45 12 90, Ingrid.

* Åsnes Sanitetsforening inviterer til "Kløvertur" på Myrmoen m/ matpakke/drikke/frukt  og aktiviteter. Oppmøte ved parkeringa ved Flissundet klokken 11.30.

 

Onsdag 5. mai

* Klokken 11.30-12.00: Frisklivsentralen inviterer til digital lunsjtrening på Facebook

* Ta med en venn på kino. «2 for 1» på kinobillett. Rådhuskinoens nettside

 

Torsdag 6. mai

Kl. 1100 møtes Åsnes frivilligsentral sin gågruppe på parkeringsplassen i Flissundet. Det blir en rolig spasertur på ca en time rundt på fine Myrmoen, før vi avslutter med grilling av pølser.

Dette er et tilbud til alle som vil, og alle nye deltagere er hjertelig velkommen. Myrmoen har mange stier, så der kan du gå både kort og langt, alt etter eget ønske.

Geir Toverud, Åsnes Frivillighetssentral, 62 95 11 98

 

Fredag 7. mai

* Vårfest handelsstanden

 

Lørdag 8. mai

* Vårfest handelsstanden

* Hof Husflidslag markerer «Husflidens dag» ved å ha «gå-strikking» fra Sjakkbrettet kl 11. Ta med bundingen og kom!

 

Søndag 9. mai

* Ta med en venn på kino. «2 for 1» på kinobillett. Rådhuskinoens nettside

 

Hele uka 

  • Kunstutstilling i toppturløypa i Gjesåsen i regi av Sønsterud barnehage. Se mer på barnehagens Facebook-side 
  • Alle kinoforestillinger denne uka er «gå to personer – kjøp én billett»
  • Utstilling på biblioteket knyttet til friluftsliv og gode leseropplevelse