Trygghetsalarm

Klikk for stort bildeDigital trygghetsalarm er en av flere typer hjemmetjenester som kan tildeles etter søknad ut fra faglig vurdering av behov.

Trygghetsalarm er ikke en lovpålagt tjeneste, men et tilbud til kommunens innbyggere. Alarmen skal bidra til trygghet i hjemmet og du kan ved hjelp av trygghetsalarm tilkalle hjelp i akutte situasjoner.

Trygghetsalarm er knyttet til en vaktsentral som formidler kontakt videre til hjemmetjenesten. Alarmen kan knyttes til fasttelefon eller mobiltelefon.

Trygghetsalarm er et tilbud til eldre og personer med nedsatt funksjonsevne eller andre som kjenner seg utrygge ved å bo alene.

 

Hvem kan få tilbudet?

Eldre, funksjonshemmede og andre som kan føle seg utrygge ved å bo alene.

 

Slik søker du

Du bruker søknad for helse- og omsorgstjenester eller du kan ta kontakt ved Åsnes folkebibliotek. Søknaden må være skriftlig og undertegnet av søker.

 

Hva koster det?

Du blir belastet for en etableringskostnad. Ellers leveres tjenesten til selvkost.

I 2019 er etableringskostnaden kr 600,-

Månedsleien for digital trygghetsalarm med røykvarsler er kr 280,-

 

 

Klikk for stort bilde

 

 

Klikk for stort bilde

 

Digital trygghetsalarm med røykdetektor er en av flere typer hjemmetjenester som kan tildeles etter søknad ut fra faglig vurdering av behov. Trygghetsalarm er ikke en lovpålagt tjeneste, men et tilbud til kommunens innbyggere. Alarmen kan knyttes til fasttelefon eller mobiltelefon og den skal bidra til trygghet i hjemmet og du kan ved hjelp av trygghetsalarm tilkalle hjelp i akutte situasjoner.

Trygghetsalarm er knyttet til en vaktsentral som formidler kontakt videre til hjemmetjenesten. Røykdetektoren Smoke er en brannvarsler som tilknyttes Trygghetssentralen. Når alarmen går avgir den et tydelig akustisk signal samtidig som den varsler, via Doros trygghetsalarm, videre til alarmmottaket.

Til trygghetsalarmen kan det kobles til forskjellige typer tilleggsutstyr som matter for bevegelse, døralarm og digitale fjerntilsyn som er et trygt og diskre alternativ til tilsyn fra ansatte i hjemmetjenesten.