For å skape et trygt og sikkert miljø for alle deltagere på biltreffet "End of summer meet" på Flisa lørdag 4. september vil kommunen tilby gratis drop in-test for korona.

 

Onsdag 1. september kl 16-19 blir det drop in-vaksinering på Åsnes legesenter. Du kan altså komme for å få koronavaksine uten å ha avtalt time på forhånd.

  

I løpet av den siste uka er det påvist Covid19 hos sju personer i Åsnes. To av dem er bostedsregistrert utenfor Åsnes, men oppholder seg i kommunen. Alle sju personer viser lette til moderate symptomer og er under oppfølging.

   

Tre personer har i dag testet positivt for Covid-19 i Åsnes. Én av dem er folkeregistrert i en annen kommune. Alle tilfellene tilhører samme klynge, og smittevei antas kjent.

 

I uke 33 har det vært stor aktivitet med vaksinering med dose 2. Denne uka er det i Åsnes satt 1070 doser fordelt på onsdag og torsdag. Av disse var det 140 personer som fikk sin første dose.

 

I uke 30 har vi flere vaksinedoser til rådighet enn vi har folk å vaksinere. Vi ber derfor om at alle som ønsker vaksine registrerer seg så fort som mulig. 

 

 

Koronasertifikatet skal vise om du har en nylig negativ test, er vaksinert eller om du er immun etter å ha hatt koronasykdom. Dette har praktisk betydning ved reiser, men også for den som ønsker å delta på arrangement. En del arrangører stiller krav om du må ha status som beskyttet eller ha negativt prøvesvar fra test som nyere enn 24 timer.

   

Vi ber om at alle som ønsker Covid19-vaksine registrerer seg. Det er vi rett og slett avhengige av for å lykkes med vaksineringen.

  

Én person fikk mandag 14. juni påvist Covid-19. Det dreier seg om en nærkontakt tilknyttet det siste utbruddet i Åsnes, der forrige smittetilfelle skriver seg fra 2. juni. Vedkommende har kun lette symptomer og isoleres i hjemmet. Det er ingen nye nærkontakter.

Det er tid for skole- og barnehageavslutninger og for sommerfester av ymse slag. I den anledning kommer det mange korona-relaterte spørsmål om gjennomføringen av slike arrangement.