Én person har testet positivt for Covid-19 i dag. Vedkommende har tilknytning til omsorgsboligen hvor det har vært smittetilfeller denne uka. Vedkommende isoleres i sitt hjem. Smittesporing er avsluttet, og det er fire nye nærkontakter.

 

Fredag 21. mai er det bekreftet smitte hos to personer som ikke er hjemmehørende i Åsnes, men hvor smittevei kan spores tilbake til smittetilfellene i omsorgsboligen fra tidligere i uka.

 

I dag er det konstatert smitte hos én person. Denne personen er nærkontakt til en tidligere smittet og satt allerede i karantene.

 

Siden fredag 14. mai er det påvist Covid19-smitte hos sju personer i Åsnes. Fem av disse smittetilfellene er tilknyttet en av kommunens omsorgsboliger. Alle som er berørt har fått informasjon direkte. Smittevegen er kjent.

 

De to personene som fikk positive prøvesvar på hurtigtest fredag har også fått positive prøvesvar på PCR-test.

 

I dag har det kommet positive prøvesvar på korona-hurtigtester for to personer i Åsnes. Det ventes svar på ytterligere prøvetaking for disse senere i dag.

 

I Åsnes har det ikke vært påvist noen nye smittetilfeller de seneste dagene. Sist gang det skjedde var 8. april. For tida er det 10 personer i karantene.

 

 

I forrige uke (uke 16) ble det vaksinert 273 personer, inkludert 40 personer i risikogruppe 3 som ble vaksinert med dose nummer to.

 

Heller ikke i går eller i dag er det påvist Covid-19 hos noen flere i Åsnes. Per nå er ni personer i karantene, én smittet i isolasjon og én person på sykehus.

 

Ikke siden 8. april er det påvist noen nye tilfeller av Covid-19 i Åsnes. Antall nye smittede de siste seks dagene er altså null.