LOKAL KORONAFORSKRIFT INNFØRT 24. MARS

Forskriften inneholder midlertidige tiltak for å forebygge koronasmitte. Denne trer i kraft ved midnatt 24. mars og gjelder til og med 11. april. Forskriften finner du her

Det finnes ikke ett enkelt sted som gir svar på alle spørsmål som absolutt alle måtte ha om absolutt alle aspekter ved koronasituasjonen. Informasjonen finnes, men det er forskjell på forskrift og råd, og man må se informasjonen i et større bilde. 

30. mars pr. kl. 15 er det ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Åsnes. Seint på mandag ble det påvist smitte hos én person, så totalt antall smittede påvist mandag ble 15.

 

Mandag 29. mars er det påvist Covid19 hos 14 personer i Åsnes. Dette er et høyt tall som understreker alvoret i situasjonen.

 

I uke 12 2021 er det gjennomført 1475 koronatester på Haslemoen, og det er høy aktivitet inn mot påsken. Ordførerne i de tre Solør-kommunene har i forkant av påsken vært på Haslemoen for å vise sin takknemlighet og anerkjennelse for den enorme jobben som blir gjort av de ansatte på Haslemoen koronasenter. I den forbindelse har May-Liss Sæterdalen (fung. ordfører i Våler), Rune Grenberg (ordfører i Grue) og Kari Heggelund (ordfører i Åsnes) sammen med Mathis Briskerud fra politiet også en påskehilsen til alle i Solør.

Søndag 28. mars er det ikke påvist Covid19 hos noen nye i Åsnes.

 

Det er i dag to personer i Åsnes som har fått bekreftet Covid-19. Begge har lette symptomer, og begge er nærkontakter.

 

26. mars er det påvist smitte hos fem personer i Åsnes. De fem fordeler seg på to ulike smitteveger, og dette er smitteveger som er kjent fra tidligere. De smittede har lette symptomer. Smittesporing er avsluttet. 

 

I dag er det meldt om ni nye positive. Smittesporing er startet, og alle vil bli kontaktet av smittesporingsteamet. 

 

Det er vedtatt rødt nivå i alle barnehagene og skolene til første uke etter påske. Dersom situasjonen endrer seg, vil nye vurderinger tas. Smittesituasjonen påvirker skoler og barnehager og skoler i Åsnes i ulik grad.

 

I dag er det bekreftet Covid-19 hos tre nye personer i Åsnes. Alle tre var i karantene fra før, og smittesporingen er avsluttet.