Det er fortsatt behov for nasjonale tiltak. Det forventes høye smittetall i ukene som kommer, men som samfunn tåler vi viruset bedre. Det kan derfor gjøres flere lettelser.

 

I løpet av uke 1 har 16 personer bosatt i Åsnes testet positivt for Covid-19. Utover dette har tre personer fra andre kommuner testet positivt hos oss. 

 

Det er ingen nye bekreftede tilfeller av Covid-19 i Åsnes i dag. De første sju dagene av året har til sammen 13 personer testet positivt for Covid-19.

 

Den 2/1-22 fikk to beboere og én ansatt ved Åsnes sykehjem påvist Covid-19. Alle tre er vaksinerte og har lette symptomer.

 

Pr. 30. desember er 18 personer i Åsnes isolert på grunn av påvist Covid-19. Det siste døgnet er det påvist smitte hos fem personer. Det er kjent smitteveg hos alle fem. Cirka 60 personer ble testet på teststasjonen i Våler i dag.

 

Julefreden er i ferd med å senke seg. I år har vi gledet oss ekstra mye til jul, med sosiale samlinger og tid med venner og familie. For mange blir ikke julen helt som de hadde sett for seg. Også i år er julen preget av koronavirus, karantene, meteren og munnbind.

 

Teststasjonen for koronatesting er åpen hver dag ut året, også på lørdager og søndager. Åpningstid er 09:00 - 12:00. Stengt 1. juledag og 1. nyttårsdag.

 

Med bakgrunn i svært høyt fravær hos ansatte går skolene i Åsnes over til digital hjemmeundervisning på 5. trinn til 10. trinn fra og med fredag 17.12.2021 og ut året.

 

Koronasmitten i Åsnes er fortsatt økende, spesielt i de yngste aldersgruppene. Tirsdag 14. desember er det 37 personer i isolasjon, og to personer er innlagt på sykehus. 

 

Fredag 10. desember er det 31 personer i Åsnes som er isolert på grunn av Covid-19-smitte.