Ny drop in-vaksinering neste uke

Det var mange som benyttet seg av tilbudet om drop in-vaksinering denne uka. Neste uke blir det ny mulighet for å få vaksine uten å ha bestilt time på forhånd.

Klikk for stort bilde 

Det blir drop in-vaksinering torsdag 9. september kl. 13-15 på Åsnes helsestasjon. Helsestasjonen holder til i «Familiens hus» i de tidligere lokalene til lensmannskontoret i Negardsvegen 1 på Flisa. Denne gangen skjer vaksineringen altså ikke på legesenteret.

Vaksineringstilbudet gjelder både for deg som

  • ikke har fått dose 1 ennå
  • har fått dose 1 for mer enn tre uker siden, men som ikke har fått avtalt tid for å få dose 2

Vi minner om at alle timeavtaler for dose 2 som ble inngått umiddelbart etter at man hadde fått dose 1 ikke gjelder lenger. Disse ble fastsatt på et tidspunkt da det var 12 ukers intervall mellom dose 1 og dose 2. Nå er dette intervallet betydelig forkortet.

 

I neste uke begynner også vaksineringen av 16- og 17-åringer. Dette skjer ute på skolene.

Vaksinering av ungdom i alderen 12-15 år er planlagt påbegynt i uke 37. Informasjon gis ute i skolene i kommende uke. Foresatte må godkjenne vaksineringen, og samtykkeskjema finnes her

Videre planlegges det vaksinering med en tredje dose for personer med sterkt redusert immunforsvar. Dette skjer i samarbeid med den enkeltes fastlege.