LOKAL KORONAFORSKRIFT INNFØRT 24. MARS

Forskriften inneholder midlertidige tiltak for å forebygge koronasmitte. Denne trer i kraft ved midnatt 24. mars og gjelder til og med 11. april. Forskriften finner du her

Reiser

Hovedregelen er at man skal unngå unødvendige reiser.

Anbefalingen om å unngå unødvendige reiser innenlands er begrunnet med at det er risiko for spredning av smitte dersom du reiser fra områder med mye smitte i Norge til et område med lite smitte.

Om man likevel reiser, er følgende forholdsregler viktige i 10 dager etter ankomst:

  • Reduser antall nærkontakter
  • Hold to meters avstand til personer i risikogruppen.
  • Vær særlig nøye med hånd- og hostehygiene
  • Vær særlig oppmerksom på symptomer
  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan ha vært utsatt for smitte.

Er du syk, i karantene eller isolasjon, skal du ikke reise, heller ikke til hytta. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nær kontakt med et hustandsmedlem som syk med covid-19.

Vær oppmerksom på at det kan være lokale tiltak i kommunen du reiser til, sjekk derfor den aktuelle kommunens nettside før du reiser. I Åsnes er det for tida ingen lokale tiltak. Tenk også over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene, slik at du er forberedt hvis det skulle skje. 

Arbeidsreiser kan gjennomføres, men du bør være nøye med å følge smittevernråd og holde god avstand til andre.

Reiser til fritidseiendommer, uten kontakt med andre, kan gjennomføres. Du bør da handle hjemme før du reiser til hytta.

Alle som reiser inn i Norge skal registrere seg på forhånd, og det er obligatorisk testing på grensen.