Stolpejakt

Stolpejakt er en trimaktivitet som passer utmerket i koronatider. Stolpejakten kan foretas alene, i familiegrupper eller med nære venner. Et utmerket folkehelsetilbud!

Klikk for stort bildePå toppen av Hollarberget. HN Jakobsen  

I fjor var det ca 1700 som deltok på Stolpejakten i Åsnes. (Registrerte en eller flere stolper).

I år har vi totalt 60 stolper plassert på Flisa/Myrmoen, i Åslia, på Hollarberget og i Glorvigsåsen. Stolpene har forskjellig vanskegrad: Grønn (kan nås fra rullestol eller sykkel), Blå (beliggende ved sti), Rød (litt borte fra sti) og Svart (vanskelig).

Det er flere måter å gjøre det på.

App’en Stolpejakten kan lastes ned på telefon eller nettbrett. Her må man registrere seg med brukernavn og passord. I app’en kan man velge fylke og kommune og hvilket kart i kommunen. Stolpene registreres med kameraet på telefonen

På pc kan man gå inn på stolpejakten.no, logge seg inn og laste ned og skrive ut kart på de områder man ønsker å besøke. Da må man notere stolpekodene (3 bokstaver) og legge disse inn på internettsiden etterpå.

I mai/juni kommer det en brosjyre i posten til alle husstander i Åsnes med alle stolpejaktkartene i Glåmdal. På den finnes det tabeller for å skrive ned postkoder. Brosjyren blir gitt ut av Turistforeningen i Glåmdal.

Stolpejakten i Åsnes arrangeres av orienteringsgruppa i Kjellmyra IL og er et gratistilbud. Det er sponset av Sparebankstiftelsen DnB, Innlandet fylke og kommuner i Innlandet.

Anne Kjersti Briskerud, Einar Widerøe, Erik Aagaard og Henrik Nøtvik Jakobsen er kartansvarlige.

Klikk for stort bildeUtsikt på vei ned fra Storknuten. HN Jakobsen