930 har fått dose 2 denne uka - Innkallinger kommer på sms (22.08.21)

I uke 33 har det vært stor aktivitet med vaksinering med dose 2. Denne uka er det i Åsnes satt 1070 doser fordelt på onsdag og torsdag. Av disse var det 140 personer som fikk sin første dose.

Klikk for stort bilde 

Alle som fikk tildelt tid for dose 2 da de fikk sin første dose, kan se bort fra disse vaksinetidene. De gjelder ikke lenger.

 

Etter at første dose ble satt på mange tidligere i sommer, er tidspunktet for vaksinering med dose 2 vesentlig framskyndet.

 

Derfor vil det i de nærmeste ukene bli sendt ut tekstmeldinger med vaksinetidspunkter for dose 2 til innbyggere i Åsnes. I disse tekstmeldingene står det hvordan du kan avbestille timen hvis det skulle være behov, og det står hvilken vaksine du får.

 

Erfaringene hittil viser at folk i Åsnes er flinke til å møte på kort varsel. Nå vaksineres det også flere dager i uka, og vaksineringen foregår både ved Åsnes legesenter og i Rådhuskinoen kulturhus.

 

I uke 34 får vi 490 Pfizer-doser og 1100 Moderna-doser.

 

Noen får vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de nå skal få dose 2, selv om de fikk vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose.

 

Det å kombinere vaksiner gir like god beskyttelse, og det medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger enn det å få vaksine fra samme produsent. Moderna- og Pfizer-vaksinene bygger på den samme teknologien og beskytter mot den samme delen av koronaviruset som kalles spike-proteinet.

 

Undersøkelser viser at Moderna-vaksinen kan vise seg å være mer motstandsdyktig enn Pfizer-vaksinen. Les mer her Det går bra å kombinere mRNA-vaksiner - FHI

 

Registreringsskjemaet for vaksinering er ikke lenger i bruk, da dette kun gjaldt for registrering av vaksineønske for dose 1.

 

Hvis du ikke tidligere har meldt fra at du ønsker vaksine, og dermed ikke har fått dose 1, kan du kontakte koronatelefonen kan du ringe koronatelefonen for Solør på 62956991. Spørsmål som handler om vaksine besvares kl. 10 - 12 på hverdager.