Mange i karantene - Begrens antall nærkontakter i pinsen

Fredag 21. mai er det bekreftet smitte hos to personer som ikke er hjemmehørende i Åsnes, men hvor smittevei kan spores tilbake til smittetilfellene i omsorgsboligen fra tidligere i uka.

Klikk for stort bilde 

Den ene smittede jobber i hjemmebasert omsorg i Åsnes. Det er derfor nødvendig å teste de fleste ansatte i hjemmebasert omsorg samt tjenestemottagere som da blir regnet som nærkontakter til de ansatte.

Smittesporing pågår parallelt med testing, og antall personer i karantene var fredag kveld langt i overkant av 100 personer. 

Utover dette har vi fått meldt om 10 personer som er nærkontakter til et smittetilfelle i Grue kommune. Disse blir testet fredag og lørdag. Som følge av flere utbrudd i fylket forventes en svartid på prøvene på 1-2 døgn. 

Nå er det pinsehelg, og for mange er det tradisjonelt en helg med mer utvidet sosial kontakt. Den lokale smittesituasjonen slik den er nå, gjør at vi vil oppfordre befolkningen til å begrense antallet nærkontakter denne pinsehelga. Dette for å begrense smitterisikoen.

Koronatelefonen for Solør er åpen kl. 10-14 mandag - fredag og kl. 10-12 i helger og på helligdager. Nummeret er 62 95 69 91​.