16 Covid-smittede i uke 1

I løpet av uke 1 har 16 personer bosatt i Åsnes testet positivt for Covid-19. Utover dette har tre personer fra andre kommuner testet positivt hos oss. 

 

Det er nå totalt 14 personer som har testet positivt for Covid-19 på Åsnes sykehjem. Av dette er det sju pasienter tilhørende team 6 og rehabiliteringsavdelingen.

I tillegg er det smittetilfeller blant personal i team 6, rehabiliteringsavdelingen, team 5 og team 4. Smitte inn i team 4 og 5 var nytt nå i helgen.

I og med at teamene 4,5 og 6 utgjør avdeling 2, er det nå innført besøksbegrensning på hele avdeling 2. Alle team testes systematisk, og dette opprettholdes frem til siste pasient går ut av isolasjon. Kun én pasient og én ansatt har hatt moderate symptomer. Øvrige smittede har kun lette symptomer så langt. 

Det er påvist smitte blant ansatte og barn ved Solør Montessori, både i barnehage og skole. Det er av den grunn iverksatt testregime for å avdekke om det er flere som er smittet. Vi minner om at det fremover er viktig å teste ansatte og barn med symptomer som kan være Covid-19, også i tiden mellom planlagte testdatoer. Dersom det er barn som ikke testes, så må deres familiemedlemmer være obs på symptomer, isolere seg og teste seg hvis de får symptomer. 

Det er også påvist smitte i 4. klasse på Flisa skole. Det er testregime mandag og torsdag denne uken i 4. trinn.