Åsnes sykehjem søker besøksverter

Koronarutinene for besøk ved Åsnes sykehjem gjør både at besøkende kan måtte vente ute og at ansatte må ta imot besøk når de egentlig skulle ha konsentrert seg om pleieoppgaver. Frivillige besøksverter er med på å løse disse utfordringene, og nå trengs det flere besøksverter.

 

Koronasituasjonen gjør at besøk til Åsnes sykehjem må organiseres på en annen måte enn under normale omstendigheter. Alle besøk må avtales på forhånd slik at både gjester, beboere og ansatte får en trygg hverdag uten at unødvendige og stressende situasjoner oppstår.

Det er mulig å besøke sykehjemmet i tidsrommet 10.30 – 18.30. For å få til dette på en god måte har vi nå fått hjelp fra besøksverter. Dette er personer som stiller opp frivillig for å ta i mot besøkende slik at de slipper å stå ute og vente. Samtidig bidrar besøksvertene til at de ansatte slipper å måtte springe fra brukere de er opptatt med fordi de samtidig må slippe inn gjester.

Vi har vært så heldige at vi har fått på plass noen besøksverter fra Åsnes frivilligsentral som har vært i sving siden uke 47. Men det er bruk for flere, så derfor ønsker vi kontakt med ytterligere noen besøksverter som kan tenke seg å bidra i tidsrommene 12.30-14.30 og 16.00-18.00, fordelt på alle ukens dager.

Besøksvertene får opplæring i både smittevern og praktiske rutiner ved besøk til sykehjemmet.

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som har lyst til å bidra, har litt tid til overs som du vil bruke på noe meningsfylt, som er trygg og positiv og vant til å omgås folk, og som kan gjøre besøk på sykehjemmet til en trygg og avstressende opplevelse for gjester, beboere og ansatte, selv i koronatider.

Hvis du kan tenke deg å bidra som besøksvert på Åsnes sykehjem, kan du kontakte leder ved Åsnes sykehjem, Heidi Gjerdrum, på telefon 97 61 91 37.

Kontaktinfo

Heidi Iren Gjerdrum
Rådgiver
E-post
Mobil 97 61 91 37