Fire nye smittetilfeller (23.03.21)

Sent i går kveld ble det påvist smitte hos to personer i Åsnes, og i dag er det påvist smitte hos ytterligere to personer. 

 

En av dem som fikk bekreftet smitte i går har tilknytning til Solør VGS sine avdelinger VG1, VG2 Elektro og Datalelektronikk. 

En av personene som fikk bekreftet Covid-19 i dag, 23. mars, har også tilknytning til Dataelektronikk-linjen på Solør VGS. Elever og lærere er allerede hjemme fra skolen i forbindelse med at de skal testes som ledd i massetesting på Solør VGS.

Smittesporing pågår, og alle vil bli kontaktet direkte i løpet av dagen. Elever og lærere blir nå satt i karantene da de er nærkontakter. De som bor i samme husstand som elevene og lærerne som nå får karantene, skal i ventekarantene. 

Det andre smittetilfellet som ble bekreftet i dag medfører at alle med tilknytning til Tyristubben barnehage som hittil har vært i ventekarantene, nå går over til smittekarantene. I praksis gjelder det avdeling Nøtteliten. Videre må hustandsmedlemmene til disse inn i ventekarantene. De dette gjelder vil bli kontaktet av smittesporingsteamet.

Øvrige ansatte og barn i Tyristubben barnehage skal i ventekarantene. Deres husstandsmedlemmer er ikke pålagt ventekarantene i denne omgang. Følg de instruksjoner smittesporingsteamet gir dere. Dere vil bli kontaktet i løpet av dagen. 

Smittesporing har også avdekket at det er nødvendig å innføre ventekarantene for ansatte og barn i Sønsterud barnehage.

Hva er ventekarantene?

Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i karantene i 10 døgn fra det tidspunktet kontakten med en smittet skjedde. Dette kalles smittekarantene. Dersom du er nærkontakt, blir du kontaktet gjennom smittesporing og får beskjed om hva som gjelder for deg.

Dersom du bor sammen med en person som er i smittekarantene, skal du være i «ventekarantene» til den du bor med har fått svar på den første koronatesten. 

Dersom personen tester negativt, vil du og eventuelt andre i husstanden kunne gå ut av ventekarantene. Personene som er i smittekarantene må fullføre karantenetiden sin. 

Ventekarantene brukes kun for husstandsmedlemmer til personer som er definert som nærkontakter, og ikke andre mer fjerne kontakter.