Fra kommunelegene - Gode råd til det nye året

Julen er spesiell i år, og det gjelder også nyttårsaften. På grunn av den utbredte koronainfeksjonen i samfunnet og omkring oss, er det regler for hvordan vi kan og bør oppføre oss når 2020 blir 2021.

- I det nye rådet på nyttår anbefaler vi at du avlyser avtaler med folk du vanligvis ikke ser, eller holder dem virtuelt - også på nyttårsaften. Dette innebærer at vi ber deg om å begrense feiringen av slutten av året til husstanden din og de få menneskene du vanligvis er sammen med. På den måten tar du best vare på deg selv og andre.

Det er også råd til tradisjonen når nyttårsklokkene ringer og du vanligvis går utenfor for å tenne fyrverkeri. Rådet er å holde deg til din egen nyttårsfest hele kvelden, selv om du går utenfor. Du kan ønske et godt nytt år til naboene, men det må gjøres på avstand. Hils for eksempel over hekken, fra hver balkong eller over telefon.

Husk å holde en meter avstand til mennesker generelt, håndvask og god hygiene. Hvis du er syk, skal du selvfølgelig ikke delta på middag eller samlinger.

Godt nytt år til deg og dine!

Kommunelegene