Helsestasjonen og frisklivssentralen på midlertidig flyttefot

Fra 3. desember er Åsnes helsestasjon å finne i Solør Renovasjons tidligere lokaler over lensmannskontoret på Flisa. Frisklivssentralen i Solør flytter inn på Bjørkheim 26. november. Fra 3. desember tar Kari Anne Sand (t.v.) og Linda Strand ved Åsnes helsestasjon imot helsestasjonens brukere i andreetasje i Euronics-/Schjærin-bygget. 

Flyttingen er for begge virksomhetene en konsekvens av at det skal bygges nytt legesenter på Flisa, der alle fastleger får tilbud om å flytte inn.

Det nye legesenteret kommer på samme tomt der blant annet Åsnes helsestasjon, frisklivssentralen i Solør og Rådhusgata legekontor har hatt tilhold i en bygning som ble reist i 1981. I desember starter innvendig ombygging, og i det kommende legesenteret skal det kun være legekontorer. Antatt tidspunkt for ferdigstillelse av det nye legesenteret er september 2019.

Helsestasjonen har uansett vokst ut av kontorene ettersom tjenestetilbudet hele tiden har blitt utvidet og nå omfatter blant annet barne- og familieteam, SLT-koordinator og helsestasjon for ungdom.

Det stiller større krav til egnede lokaler.

Hvor helsestasjonen får tilhold på permanent basis, er ikke avklart ennå.

Liv Brekka og Frisklivssentralen flytter inn på Bjørkheim mandag 26. november.

 

Frisklivssentralen flytter midlertidig til Bjørkheim, med inngang ved dørene nærmest kunstgrasbanen.

Her blir frisklivssentralen fram til de kommende omsorgsboligene på Nedre Kjølen står klare. Da flytter frisklivssentralen inn i egne lokaler tilknyttet omsorgsboligene.

 

Flyttingen medfører ingen endringer i tjenestetilbud eller åpningstider, verken for helsestasjonen eller frisklivssentralen.

Målsettingen er å tilby like gode tjenester som i dag. For helsestasjonens del blir det mindre plass, for eksempel på venterom, enn det man har vært vant med. Men hvis alle er positivt innstilt og gjør så godt man kan, er målet at tjenestene skal fungere like bra som før, uansett hvor man har tilhold.