Ingen nye smittede - Lokal forskrift videreføres ikke (09.04.21)

Det er ingen nye koronasmittede i dag, 9. april. Én person er innlagt på sykehus, åtte personer er i isolasjon og 16 nærkontakter er i karantene. Den lokale koronaforskriften som ble innført i Åsnes 24. mars går ut 11. april. 

Den vil ikke bli videreført etter den datoen, med forbehold om at smittesituasjonen ikke forverrer seg betydelig i løpet av helga.

 

Når den lokale forskriften opphører, er det de nasjonale anbefalingene fra regjeringen som gjelder også i Åsnes. De nyeste anbefalingene kom 4. april og gjelder til 14. april. 

Regjeringens anbefalinger finner du her.

 

En samlet oversikt over regler finnes her hos helsenorge.no

 

I og med at den lokale forskriften opphører, går hverdagen i skoler og barnehager over fra drift på rødt nivå til drift på gult nivå.

Veiledere om smittevern i barnehager og skoler endres fra 12. april. Det kan du lese om her hos Utdanningsdirektoratet.

 

Endringene i definisjonen av gult nivå berører ikke undervisningssituasjonen i særlig grad. I stedet handler det om forhold som berører ansatte, for eksempel hvor mange som kan være til stede i et fysisk møte.

Overgangen fra rødt til gult nivå innebærer at elever og ansatte har en noe større frihet med tanke på intern bevegelse i skolen. Man etterstreber fortsatt å holde god avstand, men flere kan møtes.

Det at skoler og barnehager drives på gult nivå og at vi i det hele tatt bruker en trafikklysmodell, betyr at det fortsatt er et alvor i situasjonen. Vi er i en smittevernsituasjonen der vi er i beredskap. Er man uforsiktig og bryter mot intensjonen bak drift på gult nivå, øker sjansen for smitte.