Ingen nye smittetilfeller (16.04.21)

Heller ikke i går eller i dag er det påvist Covid-19 hos noen flere i Åsnes. Per nå er ni personer i karantene, én smittet i isolasjon og én person på sykehus.

 

Det kommer en del spørsmål om hvilke lokale tiltak og regler som gjelder nå. Svaret er «ingen». Den lokale forskriften gikk ut 11. april.

MEN det finnes nasjonale regler, forskrifter, tiltak og anbefalinger. De gjelder i hele Norge. De gjelder følgelig også i Åsnes.

I dag, 16. april, kom det noen endringer i de nasjonale tiltakene. Dette kan du lese om her hos regjeringen

Det er også verdt å gjøre oppmerksom på at smittesituasjonen i Värmland er blitt betydelig forverret i senere tid. Antall smittetilfeller øker, og det foreligger ingen tendens til nedgang.

Värmland og resten av Sverige har smittevernanbefalinger til befolkningen som i det store og hele tilsvarer de vi har i Norge. Men i forbindelse med smittesporing i Värmland etter påsken viser det seg at mange oppgir at de i påsken har deltatt i store, sosiale sammenkomster.  

I påskeferien stod ungdom i alderen 16-19 år for den høyeste andelen positive, mens rent generelt er det fortsatt voksne i yrkesaktiv alder som smittes i størst omfang. Konsekvensen av det økte antallet bekreftede tilfeller er at trykket på helsevesenet fortsetter å være høyt.