Julehilsen fra kommuneoverlegene i Åsnes og Våler

Vi vil først og fremst rose og takke befolkningen i Solør for å ha vært veldig flinke over svært lang tid og tatt smittevernråd alvorlig. Dette har gjort vår jobb mye enklere, og det har gjort at vi har kunnet takle de smitteutbrudd vi har hatt raskt og effektivt. 

Klikk for stort bilde  

Vi vet at julen nærmer seg, og det er tid for å være sammen med de nærmeste. Vi har en liten bekymring knyttet til dette ettersom vi ser at det i regionene rundt oss er stigende smitte. Vi vet at familier som normalt ikke bor i samme husstand skal møtes, og det kommer kanskje studenter hjem fra andre steder i landet. 

Vi vil derfor minne om smittevernrådene som er anbefalt av regjeringen: 

"Det er anbefalt å begrense sosial fysisk kontakt med dem du ikke bor sammen med gjennom hele jula. I private hjem eller hytter er det anbefalt å ikke samle flere enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmene. Det er åpnet for at du to av dagene i løpet av juletiden kan ha inntil 10 gjester. Hver enkelt bør ikke delta i mer enn to selskap i løpet av perioden, uansett om man er gjest eller vertskap. Julerådene gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021.

Det bør alltid være minst én meters avstand mellom de som ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram. Du bør derfor ikke invitere flere enn du har god plass til. Du kan ikke regne et par eller en husstand som én gjest. Det er i tillegg anbefalt å begrense hvor mange ganger du enten har gjester på besøk eller drar til noen andre. Det kan derfor være lurt å finne alternativ til juleselskaper og julebord".

Vi driver med planlegging av koronavaksinering og håper snarest å kunne komme tilbake med hyggelige meldinger om dette. 

Med ønske om en riktig god smittefri jul og nyttår, 

Jorun Slettli (Åsnes) og Bo Brendstrup (Våler)