Lån bøker på vårt drive in-bibliotek

Trenger du noe å lese? I koronatider tilbyr Åsnes folkebibliotek «drive in-bibliotek» for nye og eksisterende lånere.

 

De som ønsker å låne bøker gjennom «drive in»-løsningen, kan enkelt og greit reservere bøker på bibliotekets hjemmeside www.asnesfolkebibliotek.no.

For å se hva som finnes tilgjengelig, kan du gjøre forskjellige søk under «Søk i samlingen». Når du skal foreta en reservasjon/bestilling, må du først være logget inn via «Mine sider». Etter at du har funnet boka du ønsker å låne, klikker du på «Bestill» .

Du kan også reservere bøker ved å bruke appen Bibliofil.

Be gjerne om boktips

Du kan bare låne bøker som er merket med «Ledig». Står det «Ikke ledig», betyr det at den er utlånt og at det vil ta tid før boka er levert tilbake til oss. Dessuten gjør smittefaren at tilbakeleverte bøker skal stå urørt i karantene i 14 dager før de kan lånes ut på nytt. Fjernlån fra andre bibliotek er ikke mulig under de omstendigheter som nå råder.

Du kan også bestille bøker ved sende e-post eller ved å ringe.

E-postadressen til Åsnes folkebibliotek er folkebiblioteket@asnes.kommune.no
Telefonnummeret er 62 95 66 15, og bibliotekets ansatte er å treffe mandag til fredag fra klokka 9:00 til 15:00.

Om du sender e-post eller ringer, sier du hva du vil lese og hvor mange bøker du ønsker deg. Om du ikke vet hva du vil ha, kan du få veiledning og anbefalinger fra bibliotekpersonalet. Fortell oss hva du har lest før og hva du liker. Hvis du bestiller bøker til barn, er det fint for oss å vite alderen deres. Om vi ikke har bøkene du ønsker deg inne, finner vi gode alternativer.

Henting hver tirsdag

Bøkene pakkes i poser. Hver tirsdag mellom kl. 11.00 og 15.00 kan bøkene hentes ved inngangsdøra til biblioteket. Du ringer på ringeklokka og vi åpner og leverer.

Lånetid er fire uker. Når du skal levere bøkene igjen, kan du legge dem inn i åpningen i døra til biblioteket når det måtte passe deg.

Velkommen til drive in-bibliotek!