Mange nærkontakter i Åsnes ─ Solør videregående på rødt nivå

Smittesituasjonen i Solør viser økende forekomst av koronasmitte den siste uka.

 

Det er ikke påvist koronasmitte hos noen i Åsnes de siste dagene. I Våler har det vært seks smittede. I Grue er det nå åtte personer som er isolert grunnet covid 19.

Som følge av utbruddet i Grue er det nå svært mange nærkontakter til de smittede i Åsnes. Vi venter på prøvesvar for cirka 30 nærkontakter, og smittesporingen er ikke avsluttet, da det fortsatt er nærkontakter som ikke er sporet opp eller som ikke har gitt seg til kjenne.

Ettersom noen av nærkontaktene går på Solør videregående skole og det er usikkert om smittesporingsteamet har fått tak i alle nærkontakter, har kommuneoverlegen besluttet, gjennom lokal forskrift (PDF, 586 kB), at Solør videregående skole avdeling Sønsterud og avdeling Flisa skal gå over til rødt nivå og innføre digital undervisning ut denne uka.

Som en konsekvens av dette skal alle organiserte fritidsaktiviteter for elevene på Solør videregående avdeling Sønsterud og avdeling Flisa opphøre så lenge skolen er på rødt nivå.

15 i karantene

Det skal ha vært et arrangement på Kirkenær om kvelden lørdag 13. mars. Dersom noen som var til stede på dette arrangementet ikke har blitt kontaktet av smittesporingsteamet ennå, ber vi dem ta kontakt med koronatelefonen for Solør.

I forbindelse med utbruddet i Grue har også en person med tilknytning til Mosogn barnehage fått påvist smitte. Som følge av dette er 15 personer testet og satt i karantene. Dette omfatter enkelte ansatte, femåringene og barn som er med på «Etter skole-ordningen». Svar på prøvene forventes 19. mars.

Smittesporingen i Grue gjør at vi også ber personer som har vært på Kappahl på Flisa mandag eller tirsdag være oppmerksomme på koronasymptomer. Ved slike symptomer bes disse personene om å ta kontakt med koronatelefonen for Solør.

Betydelig testaktivitet

Som følge av utbruddene i Våler og Grue den siste uka har det vært stor testaktivitet på koronasenteret på Haslemoen, med testing av mellom 100 og 150 personer daglig. Likeledes har pågangen vært stor på koronatelefonen. Vi ber om forståelse for at det kan være ventetid på telefonen, og at man må benytte det tidspunktet man blir tildelt for testing.