Vaksinering skjer onsdager kl. 16-18 − Personer på 65+ anbefales oppfriskningsdose (Publisert 6. september)

Personer fra 65 år og oppover anbefales en ny oppfriskningsdose koronavaksine. For de fleste vil dette være den fjerde dosen. Vaksinen er gratis. I Åsnes kommune foregår vaksineringen som drop-in ved Åsnes legesenter på onsdager kl. 16-18.

 

Man trenger altså ikke å bestille tid. Det er bare å komme til legesenteret på onsdager mellom kl. 16 og 18.

Hit er personer i alle aldere velkomne, og det gjelder uansett hvor mange vaksinedoser du allerede har tatt. 

Vi har fremdeles koronasmitte i befolkningen, og vårt viktigste verktøy for å redusere risiko for alvorlig sykdom, stort fravær og overbelastning i helsetjenestene er vaksine.

Nå i uke 36 har vi også fått informasjon om at det kommer nye og oppdaterte vaksiner som kan brukes til oppfriskningsdose. De første av den oppdaterte vaksinevarianten får vi sannsynligvis i uke 38.

Begge vaksinevariantene gir god beskyttelse, men den nye har litt bedre dokumentert beskyttelse mot de seneste variantene som har dominert i Norge. Bivirkningsprofilene ser ut til å være like for begge vaksiner.

Dersom du nylig har gjennomgått koronasykdom anbefales du likevel å ta vaksinen som er tilgjengelig nå, men du må vente minst tre uker etter at du ble frisk. Det må også ha gått minst fire måneder etter siste vaksinedose.

Aldersgruppen 75+ har siden 1. juli hatt mulighet til å få en ny oppfriskningsdose. De som ikke har benyttet seg av denne muligheten kan fremdeles ta kontakt. Ellers gjelder anbefalingen for alle over 65 år.

Vi opplever at befolkningen har tatt en velfortjent pause fra koronabekymring denne sommeren. Men en ny oppfriskningsdose for aldersgruppen over 65 år anbefales av FHI for å møte en potensiell økning av koronasmitte utover høsten og vinteren på en best mulig måte.