Velkommen til nytt skoleår!

17. august er det skolestart. Velkommen til nytt skoleår, og spesielt til 1. klasse.

 

Det er mye spenning knyttet til oppstart av skole. For noen elever og foresatte er alt nytt, for andre er mye kjent. Likevel gir oppstarten etter en lang ferie nye muligheter. Åsnes-skolene har gode og dedikerte ansatte og ledere, som vil gjøre alt for å legge godt til rette for mye læring for alle elevene og samarbeid med foresatte.

Vi har lagt en spesiell vår bak oss, og den håper vi at vi kan unngå å repetere. Det avhenger av hvordan vi voksne lever våre liv overfor hverandre fremover. Skolene starter opp på gult nivå, som skal hjelpe oss til å unngå en ny stenging av barnehagene og skolene. Det betyr at skolene starter opp med samme opplegg som like før ferien.

Unntaket er dessverre årets 6-åringer. Her blir det litt annerledes. Det er vanlig at man har med seg foresatte inn i klasserommet, men det kan det ikke legges opp til i år av hensyn til smittevern. Man kan følge til skolen og delta på oppmøtet ute, men foresatte kan ikke være med inn.

Dersom en elev får store problemer på grunn av dette, kan selvfølgelig foresatt henvende seg til skolens ledelse. Da gjør man et unntak for elevens beste. Likevel vil skolene i Åsnes gjøre sitt beste for å gi 1. klassingene en god opplevelse. Skolene følger de samme smittevernrådene, men lokale ulikheter kan oppstå.

Hver enkelt skole har sin egen side på kommunens nettsted hvor man finner mer lokal informasjon.

Skolene i Åsnes 

Lykke til med skolestarten, og lykke til inn i det nye skoleåret!

 

Vennlig hilsen

Magne Berg
sektorleder oppvekst