Velkommen til romanigudstjeneste og avduking av minnestein ved Gjesåsen kirke

Søndag 25. september kl. 16 er det romani-gudstjeneste og avduking av minnestein over "Taterkongen Stor-Johan".

I fjor sommer kom det forespørsel fra romanifolket om de kunne sette opp en minnestein over «Taterkongen Stor-Johan» på Gjesåsen gravplass. Åsnes kirkelige fellesråd og Gjesåsen menighetsråd var positive, kommunen og bispekontoret har vært koblet inn, og Statsforvalteren har godkjent søknaden. Nå er det klart for avduking. Minnesteinen blir vakkert plassert øverst på gravplassen.

Arrangementet begynner med med romanigudstjeneste kl. 16.00. Det skal være den første, eller en av de første, romanigudstjenestene som holdes her i landet. Det blir sang og musikk av Elias og Veronica Akselsen, vår tidligere prost Thomas Midtsund leder gudstjenesten og organist er Kim André Lindberget som skal gi oss romanimusikk som postludium. Det blir hilsninger fra kulturdepartementet og statsforvalteren, deltakelse fra politiske ledere i Solør, Glåmdalsmuseet og romanifolket.

Når gudstjenesten er over, skal minnesteinen over «Taterkongen Stor-Johan» avdukes. Til slutt er det sosial samling med kaffe, kaker og hilsninger på Sjøli Grendehus. Alle er velkommen!

Her er arrangementet på Facebook

- Romanifolket har i generasjoner blitt dårlig behandlet av storsamfunnet, inkludert kirken. Nå har vi mulighet til å hedre en av deres store ledere, selveste taterkongen. Det er en flott sjanse for å vise respekt til en viktig minoritetsgruppe i Solør. Dette blir en stor dag for hele Solør! Vi håper å se deg!

Med hilsen initiativgruppa fra romanifolket, Åsnes kirkelige fellesråd og Gjesåsen menighetsråd