Velkommen tilbake til skolebenken for 1. - 4. trinn

Skolenes 1.- 4. trinn åpner igjen mandag 27. april. Mange gleder seg, både foresatte, elever og ansatte.

  

Oppstarten med rutiner og smittevernregler er basert på Utdanningsdirektoratets veileder og skal være trygg for både barn og voksne som skal møte på skolen. Det er noen som ikke skal møte av ulike årsaker, men dette er avklart med skolens ledelse.

 

Når det gjelder skoleskyss, er det anbefalt av sentrale myndigheter å bruke denne så lite som mulig. Det er forståelig at dette er vanskelig og umulig for mange, men det er viktig at hver enkelt vurderer om skoleskyssen kan unngås helt eller delvis. Dette er igjen basert på smittevernhensynet. Det er også for skoleskyss utarbeidet regler som må følges.

 

Reglene og rutinene er annerledes enn vanlig og vil gjelde til annen beskjed blir gitt. Disse er selvfølgelig til for å gjøre skolehverdagen trygg.

- Dersom hjem og skole snakker med barna om dette, vil de fort venne seg til den nye situasjonen. Samtidig må vi voksne fortsette å ta smittevernrådene alvorlig der hvor vi ferdes på jobb og fritid. Til sammen vil dette gjøre sitt til at vi kommer raskere over til en mer normal hverdag og unngår å måtte stramme inn på nytt, sier Magne Berg, sektorleder oppvekst.

 

Hver skole gir informasjon ut til sine foresatte og elever. Store deler av denne informasjonen finner du også under skolenes egne sider her på Åsnes kommunes nettsted: 

Jara skole

Sønsterud skole

Flisa skole

 

God ny start på skolen!