Toppturer

Fra 1. mai til 30. september henger det 12 topptur-kasser oppe rundt omkring i Åsnes kommune.

Åsnes kommune er en aktiv folkehelsekommune. Et av våre helsebringende tiltak er toppturer. Dette består av 12 merkede løyper rundt omkring i vår kommune. Benytt anledningen til å ta med familie, venner og turister rundt omkring og kom i form, samtidig som du blir litt bedre kjent i vår flotte kommune.

Perioden som løypene er merket og topptur-kassene henger oppe er 1.5. – 30.9.

NB: Ettersom det pleier å være bløtt og til dels utilgjengelig på Elgklinten tidlig i mai, vil det drøye til midten av mai måned før topptur-kassa for Elgklinten er på plass. 

 

Løypene merkes og holdes ved like av frivillige enkeltpersoner, og disse personene utgjør de løypeansvarlige. Det er alltid behov for løypeansvarlige, så ta kontakt hvis du kan tenke deg å bidra.

Antall gåtte toppturer i 2022 var 14783.

 

I 2021 var tallet 17893, og i 2020 var tallet 20345.

Det finnes en egen Facebook-side for Toppturer i Åsnes  

 

Toppene:

Det er 12 toppturer å velge mellom 

Løypebeskrivelser finner du her (NB! Fordelt på to sider)

 

Rutebeskrivelsene for sesongens toppturer er skrevet ut på papir og kan hentes på Bibliotek & informasjon. Her finnes det også klippekort for toppturene.

 

Hvordan finner jeg fram?

Løypene vil bli merket med røde bånd, FYSAK-logo og røde piler. Postkasser med FYSAK-logo henger ved veis ende eller langs løypa, med klippetang, samt bok for registrering.

 

Hvem kan delta?

Alle kan delta, uansett alder og fysisk form! Vi har egen rubrikk på klippekortene for barn 0-12 år og dermed en egen trekning for denne gruppen. 

 

Registrering av turgåere:

Bøker og tenger blir å finne i kassene som vanlig. Bruk tengene til å klippe én gang per tur. Vi ønsker også at dere skriver dere inn i bøkene som ligger i kassene slik at vi kan følge med på «toppturtrafikken». Det er alltid spennende å vite hvilken topp som har mest besøk i løpet av sesongen.

Det er fortsatt veldig viktig med god håndhygiene og at vi holder avstand.

Klippekortene vil være å få tak i på Bibliotek og informasjon (inngang biblioteket), Joker Kjellmyra, Joker Skalbukilen og Joker Hof. 

 

Premiering:

Man må ha gått minst 10 turer og ha fylt ut og levert klippekortet sitt for å delta i trekningen av hovedpremien. Det er ingen krav om besøk på ulike topper. Det viktigste er at man er aktiv og går tur! Kun ett klippekort pr. deltager er med på trekningen, så benytt kun ett klippekort for hele sesongen.

Hva gjør jeg med klippekortet etter 10 turer?

Det vil bli satt opp grønn postkasse ved hovedinngangen på Rådhuset hvor du leverer ditt ferdigklipte kort. Husk å skrive navn, adresse og telefonnummer på kortet.