Buttaråsen via Morttjernet

Veibeskrivelse: Kjør Rv2 sørover fra Flisa, ta av til venstre rett over brua ved Flisundet mot Knappum/Trangen/Miljøstasjon.

Følg Fv 450 i 2,7 km via Knappumsvegen fra brua ved Flisundet og til krysset i Knappum.

Sving mot Velta/Trangen/Miljøstasjon Fv 450 via Trangenvegen, og kjør i 4,2 km. Sving av vegen til høyre i svingen på Sletta. Det står Buttaråsen på skiltet nede ved hovedveien og et FYSAK merke nede ved hovedveien.

Kjør grusveien opp i skogen ved Rukundrud i 1,4 km, du kommer etter hvert til et Y kryss. Sving venstre i 300m. Parkering på venstre side. Gå derfra og rett opp i FYSAK løypa. Løypa åpner når veien er fremkommelig og mulig å ferdes på. Bommes i teleløsningsperioden. Løypebeskrivelse: Buttaråssætra ligger på 380 moh., hvor løypa ligger i et fint turområde med litt variert stigning via stier/grusvei.

Det er ca. 1,5km fra P-plassen og opp til Buttaråssætra, og derfra er det ca.1,8 km til Morttjernet. Et koselig lite tjern med stor fin gapahuk som matpakka kan spises. Turen går videre i 2,3km på sti og hvor løypa går ut på grusvei siste biten ned til bilen igjen. Totalt er turen i underkant av 6km, og stiger ca 100 høydemeter på turen...

*Buttaråssætra eies av Åsnes Kommune, men leies av Knappum og Sletta Vel! Kontaktperson: Marte Nordtorpet - 95214713