Kjølaberget

Flott tur fra Flisa sentrum (188 moh) og til Kjølabergstoppen på 434 moh. Turen én vei er ca 2,5 km og er delvis på asfalt, delvis sti i fint skogsterreng. 

 

Følg sykkelsti/vei nordover forbi Circle K opp på Kjølen gård. Gå over bru Rv. 2. Ta til høyre opp i boligfeltet Flisa Terrasse. Følg asfaltert vei nesten til toppen, ta av inn i skogen ved en liten grusparkeringsplass hvor skilt til toppen står.

Følg merking på stien som går oppover. Stien er tydelig, følg merking helt på toppen, kassa henger på husveggen rett nedenfor og til høyre fra toppen, det er godt merket.

Fra toppen av Kjølaberget er det mange muligheter for å forlenge turen. En anbefaling er å følge skilting nordover mot Nordre Tårn (ca 800 meter fra Kjølabergstoppen) for et flott utkikkspunkt.

Alternativ tur til toppen: Parker øverst i boligfeltet i Kjølaberget ved grinda mot Antonsdammen. Her kan du følge merkede stier som går i Kjølaberget (se eget kart ved Antonsdammen). Det er også oversikt på toppen over flere merkede løyper i Kjølaberget.

Kontaktperson for løypa er: Kristian Botten Pedersen 97644623

   

Kjølaberget på ut.no (Del av rundtur)