Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus

32 omsorgsboliger er under oppføring i Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus på Flisa. De står ferdige høsten 2020.


   Klikk for stort bildeNedre Kjølen bo- og aktivitetshus 24. april 2020.

Klikk for stort bildeNedre Kjølen bo- og aktivitetshus 11. desember 2019.

 

Klikk for stort bildeNedre Kjølen bo- og aktivitetshus 27. august 2019. Klikk for stort bildeNedre Kjølen bo- og aktivitetshus 25. juni 2019. 

 

Bygningen får et bruksareal på nesten 5000 kvadratmeter fordelt på tre etasjer pluss loft. I 2. og 3. etasje kommer 32 omsorgsboliger i form av selvstendige leiligheter med kjøkken, stue, bad, soverom, balkong og bod.

Adressen er Frøyas gate 8, Flisa.

Leilighetene vil være umøblerte, men utstyrt med oppvaskmaskin, kjøl og frys, kjøkkenvifte, stekeovn og komfyrtopp. Vaskemaskin og tørketrommel er ikke inkludert.


Fasadetegning og planløsninger (PDF, 3 MB)

 

Hvem kan bo i omsorgsboligene i Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus?

Tilbud om leie av omsorgsbolig på Nedre Kjølen gis til personer som har fått følgende tre vedtak fra avdelingen koordinering, fag og forvaltning (tidl. tildelerenheten) i Åsnes kommune:

* Vedtak om helsetjenester i hjemmet

* Vedtak om dagaktivitet

* Vedtak om tilrettelagt bolig

 

Nedre Kjølen omsorgsboliger

 

Det påregnes at Nedre Kjølen omsorgsboliger dels skal erstatte noe av dagens boligmasse, dels fylle et udekket behov i befolkningen.

 

Kommunens saksbehandlere vil behandle søknader etter gjeldende lovverk og retningslinjer. Deretter vil det eventuelt tildeles omsorgsbolig i den av kommunens omsorgsboliger som anses mest passende for den enkelte søker.

 

I første etasje på Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus flytter følgende virksomheter inn:

* Frisklivssentralen i Solør

* Solkroken aktivitetssenter for hjemmeboende med en demenssykdom

* Hovedbasen for fysioterapeutene til Åsnes kommune

* Dagsenteret til ViTT (Virksomhet for tilpassede tjenester)

 

Førsteetasjen vil også inneholde en stor spisesal som har fått navnet "Frøyastua", møterom og fellesarealer. Til sammen utgjør dette en mulighet til å skape et samlingspunkt og en sosial arena for innbyggere, frivilligheten og alle lag og foreninger i Åsnes.

 

Vi oppfordrer frivilligheten i Åsnes til å gripe mulighetene som Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus gir når bygningen står klar til bruk.