Tverrfaglig samarbeid mellom kommunale tjenester, barn og foresatte.
Les mer om de ulike trinnene nedenfor.
Sist endret 30.06.2022 09.30
Ved behov for støtte tar man kontakt med leder for Familiens hus. Barnehage/skole sørge for at samtykke fra foresatte foreligger. Til første møtet må tiltak og evalueringer i barnehage/skole som er gjort i saken sendes inn. Foresatte skal også komme med sine vurderinger. Det kreves ikke noen henvisning eller bekymringsmelding inn utover dette. Nivå 2 arbeidet anses som arbeid før en eventuell henvisning/ bekymring.
Tverrfaglig møte: Fagteamet skal få en god oversikt over utfordringen og hvilke tiltak som er prøvd for å kunne legge et godt grunnlag for hvilke bidra vi kan støtte til.
Barnehage/skole beskriver utfordringer og kartlegginger/tiltak som er gjennomført. Dette gjøres i nært samarbeid og med god involvering av barn/foresatte.
På dette trinnet skal stafettlogg opprettes. Opprettelse av stafettlogg er barnehagens/skolens ansvar. Det er naturlig at den tjenesten som kjenner barnet best er stafettholder.
Kommunene benytter en elektronisk logg − stafettloggen − som sikrer dokumentasjon, samarbeid, framdrift og gode sammenhenger. Husk å informere om og få signert samtykke fra foresatte til opprettelse av logg.
Faste deltakere i møtet er representanter fra Familiens hus, NAV, psykisk helse og rustjeneste.
Avtale tidspunkt for nytt møte, der fagtemaet presenterer forslag til videre arbeid. Møtet skal gjennomføres innen en uke. Dersom barnet ikke ønsker å delta, avklar hvem som har ansvar for å innhente barnets egen opplevelse av endring.
Avtalte kartlegginger/tiltak gjennomføres på aktuelle arenaer. Bruk stafettloggen til dokumentasjon av tiltakene.
Fagteamet avtaler tid og inviterer til evalueringsmøte.
Gjennomfør evalueringsmøte, der alle involverte parter drøfter i hvilken grad tiltakene har ført til at barnets situasjon har endret seg.
I de sakene der det kommet frem til kartlegginger, må resultatet presenteres og drøftes. Få med barnets opplevelse av endring.
Med bakgrunn i evalueringen, avklares veien videre med utgangspunkt i følgende:
* Hvis tiltakene har hatt ønsket effekt, og det ikke lenger er grunn til bekymring, avsluttes saken i fagteam.
* Tiltakene har effekt, men det er behov for å jobbe videre for å oppnå ønsket effekt/mål. Det gjennomføres evaluering etter justering av målene
* Tiltakene har ikke gitt ønsket effekt, og det vurderes behov for ytterligere bistand fra tjenester i kommunen eller eksterne samarbeidsparter. Utarbeid henvisning/melding til aktuell tjeneste. Stafettholder kvalitets sikrer korrekt henvisning/melding. Tjenesten som mottar henvisningen, kaller inn til første møte på nivå 3. Husk samtykke fra foresatte.