Nyheter

Vi ber om at alle som ønsker Covid19-vaksine registrerer seg. Det er vi rett og slett avhengige av for å lykkes med vaksineringen.

I dag vaier Pride-flagget på Flisa, for i dag er det åpning av Oslo Pride 2021. Åsnes kommune er, og skal være, et åpent og inkluderende samfunn.

Solør Mart'n er en årlig tradisjon på Flisa, med oppstart siste torsdag i juni. Arrangementet trekker rundt 40.000 besøkende hvert år, og er verdt et besøk!

Årets folkefest på Flisa, Solør Mart’n, er i år erstattet av Sommerlige handelsdager på grunn av koronasituasjonen.

Velkommen!

Se programmet Sommerlige handelsdager 2021

Evald S. Øwre tildeles ungdommens kulturstipend 2020. Han får "Ungdommens kulturstipend" på bakgrunn av sine prestasjoner innenfor frisbeegolf. Stipendet har en størrelse på kr. 10.000.

Regionalt Innkjøp i Kongsvingerregionen (RIIK) utfordrer leverandørmarkedet til å utvikle en løsning for å få oversikt over faktisk klimabelastning av offentlig innkjøp i Kongsvingerregionen.

Én person fikk mandag 14. juni påvist Covid-19. Det dreier seg om en nærkontakt tilknyttet det siste utbruddet i Åsnes, der forrige smittetilfelle skriver seg fra 2. juni. Vedkommende har kun lette symptomer og isoleres i hjemmet. Det er ingen nye nærkontakter.

Legene i Åsnes forskriver ikke Janssens vaksine.

Etter vannlekkasjen som oppstod natt til torsdag 10. juni i Flobergshagen er det noen abonnenter som opplever farget vann og luft i vannrørene. Dette gjelder særskilt områdene Arneberg – Hof.

Det er tid for skole- og barnehageavslutninger og for sommerfester av ymse slag. I den anledning kommer det mange korona-relaterte spørsmål om gjennomføringen av slike arrangement.

Onsdag 9. juni klokken 12 tester Sivilforsvaret signalet «Viktig melding – søk informasjon» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg, deriblant Åsnes.

Frivillige lag og organisasjoner kan søke om tilskudd i forbindelse med arrangement og aktiviteter som er påvirket av covid19-pandemien. Denne ordningen gjelder for perioden 1. januar til 31. august 2021. Ordningen har en litt annen innretning enn krisepakkene for frivilligheten i 2020, så bruk tid på å lese veiledningen.

Tilbud om GRATIS kurs for vekst og utvikling i Solør!

Folkehelseuka 2021 fant sted 1. - 9. mai og ble markert på ulike måter i kommunens virksomheter.

Tiltaksmidler 2021 er tildelt syv prosjekt fordelt på de fire grenderådene.

1. juni ble det påvist koronasmitte hos én person i Åsnes. Påfølgende dager er det påvist smitte hos fire av nærkontaktene til denne personen. Vi har altså fire nye smittede i går og i dag.

1. juni testet én person positivt for Covid-19. Smitteveien er så langt ukjent, og smittesporing pågår fortsatt.

Det tørre været gjør at det nå er støvete på grusvegene. I løpet av denne uka skal alle de kommunale grusvegene bli saltet for å binde støvet, og entreprenøren som utfører jobben er godt i gang med dette.

Opplev Kynna og samarbeidspartnerne ønsker velkommen til familievennlig kick-start på sommersesongen for Opplev Kynna på Kynnbrua. Lørdag 12. og søndag 13. juni har du mulighet til å låne utstyr for å prøve ut mange av de flotte aktivitetene området har å tilby – helt gratis!

Detaljreguleringsplanen med tilhørende planbestemmelser for Flisa camping ble vedtatt av Åsnes kommunestyre i møte 10.05.2021, sak 046/21. Området ligger ved Færder  på nordsiden av utløpet til Flisa elv. Planområdet er om lag 100 dekar og grenser mot Glomma i vest, Flisa elv mot sør, industri- og landbruksområdet i Flobergshagen mot nord og øst.

Én person testet fredag positivt for Covid-19. Vedkommende var allerede i karantene som nærkontakt, og det er derfor ingen nye nærkontakter. Det er nå åtte personer i Åsnes som er isolert med Covid-19.