Nyheter

Legene i Åsnes ber om at pasienter med kroniske lidelser og helseplager opprettholder den faste kontakten med legen og helsepersonell som kjenner dem.

Med regjeringens nasjonale smitteverntiltak for å begrense koronapandemien, vil det være en krevende tid for både par og familier. Med skole og barnehage som er stengt, og permitteringer og bekymringer for fremtiden er med på at forekomsten av vold i nære relasjoner øker.

En 80 år gammel kvinne fra Åsnes døde lørdag morgen av koronaviruset. Kvinnen har ligget skjermet på isolat ved Åsnes sykehjem. Alle instrukser om smittevern har blitt fulgt.

Idrettsvegen på Flisa blir stengt mandag 6. april kl. 07:00 til kl. 24:00 grunnet graving av vann og avløp til den nye Kiwi-bygningen.

Publikumsmottaket er åpent for selvbetjeningsløsninger 6. april og 7. april kl. 12-14.

Trenger du noe å lese? I koronatider tilbyr Åsnes folkebibliotek «drive in-bibliotek» for nye og eksisterende lånere.

Det nasjonale bålforbudet trer i kraft 15. april, men allerede nå er det så tørt ute at brannfaren er stor. Mange steder er det direkte uforsvarlig å tenne bål og brenne bråte.

Styret i Handelssenteret Flisa har 31. mars besluttet at Vårfesten på Flisa lørdag 25. april blir avlyst, men at det jobbes for å få gjennomført SolørMart'n som vanlig.

Korona-tiltakene gir økonomiske utfordringer for mange. Får du betalingsvansker i forbindelse med kommunale eiendomsavgifter som en følge av dette, ber vi om at du tar kontakt for å finne en løsning som passer din situasjon. Fra januar 2021 blir det månedlige regninger.

Søknadsfristen er utvidet til 4. mai 2020. Årlig tildeler Landsbyen Flisa midler til grendenes utvikling og trivsel. Tildelingen skjer vår og høst. Tildelingen skjer ved at innbyggere, lag og organisasjoner sender søknad til Landsbyen Flisa.

Kommunene Våler og Åsnes går sammen om å etablere Haslemoen infeksjonsklinikk. Den er i drift fra mandag 30. mars.

Skogselskapet sammen med Våler og Åsnes kommuner søker etter fire ivrige og motiverte ungdommer som har lyst på skogrelatert sommerjobb.

Kommunene Åsnes og Våler etablerer et felles helsetilbud på Haslemoen. Grue kommune, som sokner til Ahus, vil benytte seg av eksisterende sengeplasser i Kongsvinger og egen kommune og har ikke behov for å gå inn i Haslemoen-løsningen nå.

Formannskapet i Åsnes kommune besluttet 24. mars at høringsfristen for forslaget om nedklassifisering av kommunale veger utsettes på ubestemt tid.

God digital hygiene er viktig under korona-pandemien.

Fredag 20. mars er det bekreftet at én person bosatt i Åsnes er smittet av korona-viruset.

Fra 18. mars må du ha gjort avtale på forhånd for å slippe inn på Åsnes legesenter.

I de dagene som barnehagen / SFO vil være stengt på grunn av koronavirus skal foreldre / foresatte ikke betale for tilbudet.
Faktura for mars er sendt ut, og denne betales som normalt - forfall 20.3.20.

Grunnet korona-viruset kan det bli behov for flere faglige hender enn vi har i den kommunale helsetjenesten og i den kommunale renholdstjenesten i dag. Har du med bakgrunn i disse fagene anledning til å bidra?

Helsedirektoratet har vedtatt stenging av en rekke virksomheter for å stoppe spredning av korona-virussykdom (covid-19). Vedtaket gjelder fra kl 00.00 mandag 16. mars 2020.