Nyheter

Frisklivssentralene i Solør og Elverum (Elverum, Våler og Åsnes kommuner) arrangerer kurs i mestring av depresjon høsten 2020. Første samling blir tirsdag 24.11.20.

Etter ei uke med redusert tjenestetilbud grunnet et Covid19-tilfelle, er hjemmebasert omsorg tilbake i vanlig drift fra mandag av.

Åsnes sykehjem er fra 16. oktober åpent for besøk igjen.

Åsnes legesenter har i sommer og høst hatt lange ventetider på telefon med vanskeligheter for publikum med å komme gjennom. Det er meget beklagelig og noe Åsnes kommune ønsker å unngå.

Ønsker din bedrift å søke støtte til bedriftsintern opplæring?
Søknadsfrist 28. oktober 2020.

Koronatesting på koronasenteret på Haslemoen kan bestilles på nett via en selvbetjeningsløsning.

Nå har det kommet svar på resten av koronatestene som ble tatt i forbindelse med smittetilfellet som ble konstatert torsdag 8. oktober. Samtlige viser negativt prøvesvar, noe det er grunn til å glede seg over.

Av de 73 koronatestene som ble tatt i forbindelse med smittetilfellet som ble konstatert torsdag, har vi hittil fått svar på 30. Det er med glede vi kan meddele at alle disse 30 testene viser negativt prøvesvar.

Den kommunale medarbeideren i hjemmebasert omsorg som 8. oktober fikk påvist Covid 19-smitte, har ikke symptomer på sykdom. De som er nærkontakter, det vil si de som har vært i direkte kontakt med vedkommende, er varslet og satt i karantene.

Koronatelefonen er åpen lørdag 10. oktober kl. 10-15. Det inkluderer eventuell testing i samme tidsrom.

Åsnes sykehjem er stengt for besøkende inntil videre. Dette skjer i forbindelse med smittesporingsarbeidet som foregår etter at det ble påvist koronasmitte hos en kommuneansatt 8. oktober.

En ansatt i hjemmebasert omsorg i Åsnes kommune har fått påvist Covid 19-smitte og er satt i isolasjon. Det er satt i gang smittesporing og testing av berørte personer for å kartlegge situasjonen.

Grunnet koronasituasjonen vil det i år ikke bli mulighet for drop in-vaksinering på Åsnes legesenter. Har du time hos fastlegen i oktober og november, kan du få vaksine i forbindelse med oppsatt time. Øvrig vaksinering blir som vaksinedager i regi av kommunen. I Solør starter vaksineringen fra uke 43.

Fakturaer for kommunale avgifter sendes ut i disse dager. På grunn av en feil har noen personer mottatt feilaktige fakturaer via Digipost eller Altinn.

Åsnes kommune har etablert ladepunkt for el-bil ved en del av sine bygninger. Noen ladere er forbeholdt Åsnes kommunes egne biler. De øvrige er offentlig tilgjengelig for alle.

I styremøte 28. september ble det behandlet søknader til kommunalt næringsfond COVID-19 og Åsnes kommune nærings- og utviklingsfond

30. september er det påvist ett tilfelle av Covid19-smitte i Åsnes.

Grunnet den pågående smittesituasjonen vil det dessverre ikke settes opp tilbud om gratiskonsert i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa under årets eldredag torsdag 1. oktober. I stedet ønsker Rådhuskinoen kulturhus å invitere til gratis visning av den nye norske filmen «Dianas bryllup» for å markere dagen.