Nyheter

Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge. Det nasjonale tiltaksnivået for skoler nedjusteres til gult nivå, og lokale idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge frarådes ikke lenger.

Friggs gate på Nedre Kjølen på Flisa vil være stengt en periode på grunn av tømmerdrift i Styggdalen.

Åsnes kommune har kjøpt Esso-tomta i Flisa sentrum. Denne uka begynner arbeidet med opprydding på tomta, der Esso-stasjonen brant ned i 2013.

Den delen av snøscooterleden som går langs strekningen Velta – Damsbergvegen via Tysken er fra 13. januar 2021 åpen for bruk.

Før jula ble ringet inn fikk Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus julepynten på plass i fellesarealene.

Skøytebanen ved Bjørkheim på Flisa er snart klar til bruk. Der skateboard-anlegget er ellers i året, er det fra onsdag kveld muligheter til å boltre seg på isen.

Åsnes kommune får de første vaksinedosene levert tirsdag, og starter vaksinering av beboere på Åsnes sykehjem onsdag 6. januar. I første forsendelse får vår kommune 40 doser.

Regjeringen innførte 4. januar nye smittevernregler, råd og anbefalinger. Tiltakene vil i første omgang vare til 18. januar, og de vil vurderes på nytt i midten av januar.

Fristen for å registrere vannmålerstand er 4. januar 2021.

REGISTRER VANNMÅLERSTANDEN HER!

Julen er spesiell i år, og det gjelder også nyttårsaften. På grunn av den utbredte koronainfeksjonen i samfunnet og omkring oss, er det regler for hvordan vi kan og bør oppføre oss når 2020 blir 2021.

Åsnes og Våler har etablert felles prosjekt med vaksinekoordinator og prosjektgruppe som jobber effektivt og godt med plan for vaksinering av befolkningen.

Jul og julefeiringer er like rundt hjørnet. Dette skal være en hyggelig tid for alle, og kanskje spesielt for barna. Dessverre er det slik at noen barn opplever utrygghet i jula, når de voksne inviterer til selskap.

Alle innbyggerne i Åsnes kommune ble tildelt Frivillighetsprisen 2020 av Frivillighetssentralen i Åsnes. Dette er en pris som henger høyt, og som gis de som har gjort en ekstra innsats med omtanke for andre.

Vi vil først og fremst rose og takke befolkningen i Solør for å ha vært veldig flinke over svært lang tid og tatt smittevernråd alvorlig. Dette har gjort vår jobb mye enklere, og det har gjort at vi har kunnet takle de smitteutbrudd vi har hatt raskt og effektivt.

Fra og med natt til 26. desember kan ungdom i hele Innlandet komme seg trygt hjem om natten i helger og høytider.

Åsnes kommune kan fra 2021 tilby avtale om månedlig faktura for kommunale eiendomsavgifter.

Åsnes fikk torsdag en ny smittet med covid-19. Vedkommende testet positivt på hurtigtest, og svaret ble bekreftet fredag ved hjelp av den vanlige testen. Smittevei er kjent, og nærkontakter er varslet.

Én person fikk påvist Covid-19 i Åsnes lørdag 5. desember. Personen var allerede i karantene, og smittevei er dermed kjent.

Én person i Åsnes har i dag fått bekreftet Covid-19. Smittevei er kjent, smittesporing er avsluttet og alle nærkontakter er varslet og testet. Vi forventer svar på testene i morgen. Hvorvidt det er behov for ytterligere tiltak i etterkant avhenger av om noen av disse nærkontaktene tester positivt.

Det er nødvendig med smittevernstiltak også i julen, men regjeringen lemper på noen tiltak for at folk skal kunne feire jul og nyttår litt mer som normalt.