Folkehelseuka 2022

For sjette gang skal Åsnes kommune arrangere Folkehelseuka, fra og med søndag 1. mai til og med søndag 8. mai. Målet med folkehelseuka er å vise frem all aktivitet i Åsnes som bidrar til noe positivt for folkehelsen,- som det å forebygge ensomhet, gode oppvekstsvilkår, mestring, møteplasser, organiserte og uorganiserte aktivitetstilbud og mye mer. I år har vi valgt å markere frivillighetens år gjennom folkehelseuka, og ønsker å fremme frivillighet i Åsnes.

Søndag 1. mai

Topptursesongen starter! 12 merkede løyper rundt omkring i Åsnes. Benytt anledningen til å ta med familie, venner og turister rundt omkring og kom i form, samtidig som du blir litt bedre kjent i vår flotte kommune. Perioden som løypene er merket og fysak-kassene henger oppe er 1.5. – 30.9. Løypene merkes og holdes ved like av frivillige enkeltpersoner, og disse personene utgjør de løypeansvarlige. Les mer om årets toppturer her

"Dine 30"

"Dine 30" er en kampanje for økt hverdagsaktivitet for alle innbyggere i kommunene Åsnes og Våler som gjennomføres i mai hvert år. Dokumenter en halvtimes fysisk aktivitet hver dag i hele mai, og bli med i trekningen av flotte aktivitetsfremmende premier! Les mer her 

 

 

 

Mandag 2. mai

Hobbydag på frivilligsentralen kl. 11- 14. Sosial sammenkomst for de som ønsker det. Åsnes Frivilligsentral, 415 26 002.

Felles topptur. Bli med Frisklivssentralen i Solør til Gjesåsberget, en av årets toppturer. Oppmøte senest kl.12.45 ved Solør vgs, avd. Sønsterud. Turen er åpen for alle. Husk drikkeflaske og gode sko. Send sms til 489 48 446 for å delta.  Les mer om turen her

Puls Flisa kjører en liten maraton med gruppetimer mandag 2. mai kl. 17.00-19.00.

Personer som ikke er medlemmer kan møte til gratis gruppetrening. Det gjelder ikke for annen type trening enn gruppetrening.

Det vil være grupper både i sykkelsal og trinnsal samtidig. 30 minutters grupper.
Her er det mulighet til å prøve noe nytt, eller rett og slett teste ut hvor gøy det er på Puls!

Gå inn på www.pulstrening.no – timeplan for å se oversikten. Ikke medlem, men ønsker å være med? Send e-post til: post@pulsflisa.no

 

Tirsdag 3. mai

Kløvertur. Åsnes sanitetsforening inviterer til "Kløvertur". Oppmøte kl. 11 ved hovedinngangen til Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus. Sosial samling i Frøyastua etterpå.

Sterk og stødig. Åpen "Sterk og stødig"-time på Rådhusplassen kl. 14.00. Frivillige sertifiserte instruktører leder økta, og de vil være tilgjengelige for å svare på eventuelle spørsmål før, under og etter timen. Det serveres kaffe etter økta. Ta på klær det er lett å bevege seg i. Åpent for alle − gratis. Les mer om "Sterk og stødig" her

Markering av fritidsklubbens dag på Flisa ungdomshus kl. 14.30-19.00. Det blir servert gratis linsegryte og dessert. Åpent for ungdom på ungdomsskole og VGS.

Fredrikke-strikk. Åsnes sanitetsforening inviterer til strikkekafé i dagligstua i 2. etasje på Nedre Kjølen bo- og aktivitetshus kl. 16.00-18.00. Enkel servering.

 

Onsdag 4. mai

Livsglede-arrangement på Åsnes sykehjem kl. 10.30-14.00. Hesteskyss med Ole Victor. "Kløvertur" og sykkeltur i nærområdet. Lunsjmat, frukt, kaffe og kaker. Arrangør Åsnes sanitetsforening.

Sesongstart for stolpejakten!. Stolpejakt er en trimaktivitet som kan gjennomføres alene, i familiegrupper eller med nære venner. Et utmerket folkehelsetilbud! 

Stolpejakten 2022 starter 5. mai i Baksjøen, Brattåsen og Kjølaberget. Videre antas det oppstart 15. mai i Glorvikåsen. Det er i alt 60 stolper i Åsnes. Les mer om stolpejakten her

 

 

Torsdag 5. mai

Vårfest på Flisa. Se eget program på dette bildet:

. - Klikk for stort bilde 

Gågruppe i regi av Frivilligsentralen. Oppmøte ved parkeringa til Myrmoen kl. 11. Vi går rolig rundt i skogen i ca 1 time, før vi griller på grillplassen nede ved Flisaelva. Åsnes Frivilligsentral, 415 26 002.

Åpent informasjonsmøte på Hjertekroken, Åsnes sykehjem kl. 18. Tema er fremtidsfullmakt ved advokat Mari Sveen Ness. Servering og loddsalg. Salg av maiblomster. Inntekten går uavkortet til barn og unge i kommunen vår.  Arrangør Åsnes sanitetsforening.

 

 

 

Fredag 6. mai

Vårfest på Flisa.

. - Klikk for stort bilde 

Frivilligsentralens bruktbutikk er åpen kl. 10- 16.

Åpen hall i Åsneshallen, kl. 17.00-20.00. Her kan hele familien prøve ulike aktiviteter ledet av instruktører. Åpent for alle. Tiltaket støttes av Bufdir. Gratis frukt sponset av Innlandet fylkeskommune gjennom ordningen "Enkelt å velge sunt".

Bowling. Flisa ungdomshus arrangerer gratis bowling kl. 18.00-19.30. Åpent for ungdom på ungdomsskole og VGS. Gratis frukt sponset av Innlandet fylkeskommune gjennom ordningen "Enkelt å velge sunt". Ungdomshuset er åpent som vanlig for ungdom fra 14.30-20.00. Tiltaket støttes av Bufdir.

 

Lørdag 7. mai

Vårfest på Flisa. Se eget program.

Frivilligsentralens bruktbutikk er åpen kl. 10-14.

Møt Frivilligsentralen på stand i Kaffegata kl. 10- 16. Ønsker du å være frivillig? Vi svarer på spørsmål og er tilgjengelige for en prat.

Gratis folkebad. Gratis inngang i Åsnes svømmehall kl. 11.00-14.00. Åpent for alle. Tiltaket støttes av Bufdir.

 

Søndag 8. mai

Gratis kino i Rådhuskinoen på Flisa. Åpent for alle. Følg med på www.rådhuskinoen.no for mer info om film og tidspunkt. Tiltaket støttes av Bufdir.