Bashammeren

Bashammeren barnehage er en kommunal barnehage som ligger i boligområdet Bashammeren sør for Flisa sentrum.

Besøksadresse: Bashammervegen 54, Flisa

 

Barnehagen ble offisielt åpnet 2. oktober 2002. Barnehagen er nå delt opp i ti grupper, oppkalt etter to av de syv dvergene i eventyret om «Snøhvit og de syv dvergene»: «Lystig» og «Blygen». Dette med bakgrunn i at det var et steinbrudd i Bashammeren fra gammelt av.

Fra barna begynner på småbarnsavdelingen er vi opptatt av nære relasjoner som vil bygge tillit, trygghet og trivsel.

Vi går ukentlig på turer i nærmiljøet. Her er det store skogområder med mange muligheter. I skogen bak boligområdet er det gapahuk med fast bålplass. Bak gapahuken er det skog og naturlig «klatrevegg», en bekk og ikke minst er det en spennende hule oppi skogen!

Det er også muligheter til å gå toppturer, både korte og litt lengre. Vi har også kort vei til en flott akebakke i sørenda på byggefeltet.

På nordsida av byggefeltet er det bondegård med dyr som vi ofte besøker. Dette er spesielt hyggelig om våren når det kommer lamunger eller føll. Barnehagens eget uteområde er stort og består av både kupert naturtomt og faste lekeapparater.

Vi har også et eget uteområde med trafikkløype. Denne simulerer trafikkbildet fra det virkelige liv. Vegen går forbi gangfelt, sitteplasser og diverse vegskilt. Det var FAU som søkte midler og satte i gang prosjektet med å danne denne trafikkløypa, slik at den sto ferdig i 2019.

 

 

 

  

Kontaktinfo

Edith Monja Dahl
Leder/Enhetsleder
E-post

Nyheter