Kurs og arrangement

Kurs i depresjonsmestring (KID):

Kurs i mestring av depresjon – KiD – er utarbeidet for voksne som i perioder er nedstemte eller lett til moderat deprimerte på en slik måte at det går ut over livskvalitet og funksjon i hverdagen. 

 

Kreftmestring:                                                                                             

For deg som har eller har hatt kreftsykdom, og som ønsker å treffe andre i samme situasjon og få veiledning  til å mestre hverdagen. Arrangeres i samarbeid med kreftkoordinator i Våler og Åsnes og kreftsykepleiere i Grue. Består av fem gruppesamlinger med ulike tema. 

 

"Sov godt" – Søvnkurs:

For deg som opplever utfordringer med søvn. Kurset gir kunnskap om søvn og søvnvaner. Det er lagt opp til fire gruppebaserte samlinger. Kurset er utviklet av Helsedirektoratet og basert på kunnskap fra Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer og folkehelseinstituttet.

BraMat:

For deg som trenger hjelp til å endre kosthold. Kurset tar for seg tema som blant annet sunne matvarevalg, fem om dagen og regelmessige måltider. Kurskonseptet vektlegger kostholdsendring over tid under mottoet «små skritt, store forbedringer» og er basert på de nasjonale kostrådene. 

 

Temasamlinger:

Vi arrangerer ulike temasamlinger med fokus på helse, læring og mestring. Åpent for alle som bor i Våler eller Åsnes kommune.  Temasamlinger er gratis.  

 

«Å leve med KOLS og andre lungelidelser»

Lærings- og mestringssamling for deg som har KOLS eller andre lungelidelser. Pårørende oppfordres også til å delta.

Å leve med diabetes type 2

Kontaktinfo

Frisklivssentralen
E-post
Telefon 48 94 84 46