Kurs og arrangement vinter/vår 2023

Kurs i depresjonsmestring (KID):

Kurs i mestring av depresjon – KiD – er utarbeidet for voksne som i perioder er nedstemte eller lett til moderat deprimerte på en slik måte at det går ut over livskvalitet og funksjon i hverdagen. 

 

Kreftmestring:                                                                                             

For deg som har eller har hatt kreftsykdom, og som ønsker å treffe andre i samme situasjon og få veiledning  til å mestre hverdagen. Arrangeres i samarbeid med kreftkoordinator i Våler og Åsnes kommune. Består av fem gruppesamlinger med ulike tema. 

 

"Sov godt" – Søvnkurs:

For deg som opplever utfordringer med søvn. Kurset gir kunnskap om søvn og søvnvaner. Det er lagt opp til fire gruppebaserte samlinger. Kurset er utviklet av Helsedirektoratet og basert på kunnskap fra Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer og folkehelseinstituttet.

 

«Å leve med KOLS og andre lungelidelser»

Lærings- og mestringskurs for deg som har kols eller andre lungelidelser. Pårørende oppfordres også til å delta.

 

BraMat:

For deg som trenger hjelp til å endre kosthold. Kurset tar for seg tema som blant annet sunne matvarevalg, fem om dagen og regelmessige måltider. Kurskonseptet vektlegger kostholdsendring over tid under mottoet «små skritt, store forbedringer» og er basert på de nasjonale kostrådene. 

 

Temasamlinger:

Vi arrangerer ulike temasamlinger med fokus på helse, læring og mestring. Åpent for alle som bor i Våler eller Åsnes kommune.  Temasamlinger er gratis.